Conferència-debat: “El paper dels serveis bàsics d’atenció social en la conjuntura de crisi econòmica”

           

La conferència serà a càrrec d’Albert Serra, economista i director del Màster en Direcció Pública d’ESADE i del programa Funció Gerencial dels Serveis Socials.
El debat el moderarà Neus Serra, consellera delegada de Serveis a les Persones del Consell Comarcal del Maresme.

INSCRIPCIONS: Termini d’inscripció tancat

La crisi econòmica ha provocat que molts ciutadans s’hagin d’adreçar als serveis socials amb molta més freqüència que abans, tot plantejant noves situacions d’urgència i originant una demanda d’ajuts creixent i desbordant. D’altra banda, s’ha ampliat el perfil dels usuaris que hi acudeixen per primera vegada.


En aquest context, cal preguntar-se: “Quin és el paper dels serveis socials en l’atenció als ciutadans en l’actual context de crisi econòmica?, Què haurien de fer i què no haurien de fer els serveis socials? Quines són les seves competències i els seus límits? Quin és el model actual de serveis socials? Cal un canvi? En quin sentit? Quins recursos i potencialitats tenen? Quins són els reptes?…..”

Aquesta conferència s’ha plantejat per abordar aquests temes. Va adreçada a responsables polítics dels ajuntaments, professionals dels Equips Bàsics d’Atenció Social, Entitats Socials de la comarca i públic en general interessat en la temàtica.

Data: 2010-05-07

Lloc: Sala de Plens del Consell Comarcal del Maresme (Plaça Miquel Biada, 1 de Mataró. Entrada per Avinguda Maresme cantonada amb Avinguda Jaume Recoder)

Ho organitza: Consell Comarcal del Maresme (Àrea de Serveis a les Persones) i Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat