Cursos d’Estiu de l’Escola Universitària Politècnica de Mataró

L Escola Universitària Politècnica de Mataró inicia el pròxim dilluns 1 de juliol la sisena edició de la Universitat d’Estiu, amb l objectiu de complementar la formació dels estudiants amb cursos específics que aprofundeixen en temes acadèmics, a més de proporcionar-los jornades i conferències sobre aspectes poc tractats durant el curs i que són d’interès social. La Universitat d Estiu finalitzarà el 19 de juliol.


Cursos específics

S han programat nou cursos que complementen assignatures habituals. Amb 16-40 hores de classe, es poden convalidar per 1,5-3 crèdits de lliure elecció:

– CISCO Networking Academy Program- mòdul 1: Proporciona els conceptes generals d’interconnexió de xarxes i els protocols de comunicació més utilitzats.


— CISCO Networking Academy Program- mòdul 4: Explica el funcionament dels commutadors i la seva interconnexió amb xarxes LAN.


— Fotografia digital pràctica: Introducció al món de la fotografia digital i al programa Photoshop de retoc d’imatges.


— Concepció de l’Univers. Els Reptes: Des d’una concepció relativista de l’univers i amb coneixements científics però també d’altres no formalitzats com la literatura esotèrica, s’intentarà arribar a altres hipòtesis com per exemple els viatges intergalàctics.


— Tecnologies de Comunicacions i Serveis: Donarà una visió de conjunt de la situació actual de les telecomunicacions i els serveis que ofereixen els diferents operadors.


— Tècniques de treball de l’estudiant: Vol ajudar a treure el màxim profit del temps dedicat a l’estudi.


— Visual Basic 6.0: Primer nivell d’aquest popular llenguatge.


— Iniciació a la robòtica mòbil: S explica des de l inici com construir un robot autònom.


— Introducció a l UML: S’ensenyarà a realitzar anàlisi i disseny d’aplicacions usant els diagrames d’UML.


Jornada sobre l evolució de les llars
A més dels cursos acadèmics, s ha organitzat una jornada temàtica, gratuïta i oberta a tothom:

. Dimecres, 17 de juliol, de 19.00 a 20.30 h, a Can Palauet: “De la llar dels Ibers a la Casa Intel·ligent”, on es debatrà l’evolució de les llars al llarg de la història i els canvis futurs amb la introducció de la domòtica i les cases intel·ligents. Un historiador, un enginyer i un arquitecte explicaran la seva visió sobre el tema.