Inici Documents Adopció animals

Vull adoptar un gos

Vols compartir la teva vida amb una mascota? Genial! Segur que et donarà moltes alegries, però també has de ser conscient de les obligacions i responsabilitats que comporta tenir un animal a casa. Per tant, cal que la decisió sigui acordada per tots els membres de la família.

Cada any es continuen abandonant al Maresme milers de gossos i gats que, en el millor dels casos, acaben sent recollits per protectores o centres d’acollida com el CAAD Maresme.

Si vols fer bona la dita de què tothom es mereix una segona oportunitat, l’adopció és la millor opció.

A la comarca hi ha diferents protectores d’animals i, a nivell de Maresme, tenim el Centre d’Acollida dAnimals de Companyia (CAAD) que recull els animals que han estat extraviats o directament abandonats a més de la meitat dels municipis de la comarca.

Es troba a Argentona, concretament a Can Carmany (darrera del cementiri). Les cuidadores i cuidadors dels animals t’informaran i t’aconsellaran sobre l’animal que, per característiques o caràcter, es pot adaptar millor a les teves circumstàncies (espai, situació familiar….). Abans de desplaçar-te, però, pots consultar la seva pàgina web: www.caadmaresme.com i seguir-los a Instagram o Facebook on van publicant els animals que estan en llista d’adopció.

Procediment per adoptar

  • El centre es troba obert al públic de dilluns a dissabte de 11h a 14h i de 16h a 18h, o diumenges i festius de 11h a 14h. Ara, mentre duri la situació de pandèmia COVID-19, cal trucar prèviament per pactar dia i hora.
  • Omplir un qüestionari de pre-adopció que es fa entrega en el centre per valorar quin seria el perfil d’animal més adequat.
  • Conèixer al possible futur membre de la família.
  • I si tot va bé, omplir els formularis de l’adopció i pagar el preu públic de l’adopció mitjançant una targeta de crèdit.

Has de tenir en compte que per poder adoptar has de ser major d’edat i portar el DNI o passaport.

Quan costa l’adopció

El CAAD Maresme aplica els preus públics que cada any aprova el Consell Comarcal del Maresme:

El preu públic d’adopció d’un gat cadell és de 75€ i un gat adult de 78€. El preu públic d’adopció d’un gos cadell és de 130€ i el d’un gos adult de 115€.

El preu d’adopció d’un gos malalt o major de 7 anys és de 20€.

Si necessites més informació, contacta amb el CAAD Maresme.  atencioanimals@ccmaresme.cat   //  Tel: 93 797 42 72