Inici Documents Directori SIAD

Maleta coeducadora

Per a centres d’educació primària de la comarca del Maresme

En el marc del desplegament de les accions del Pla d’Igualtat Comarcal i en la línia de sensibilització i prevenció que es treballa des del Protocol Comarcal per l´abordatge de la violència masclista, des de l´Àrea de Benestar Social – Igualtat del Consell Comarcal del Maresme, hem creat un recurs pedagògic per posar a disposició de les escoles primàries del Maresme.

En aquest sentit, apostem per la coeducació com a eina de prevenció i sensibilització de violències i com a recurs fonamental per tal de combatre la LGTBIfòbia, el racisme i qualsevol altre actitud discriminatòria envers les persones. Creiem imprescindible dur a terme un canvi de mirada per a treballar des del reconeixement i valoració de la diversitat i així aconseguir apropar-nos a la igualtat real.

Us presentem La Maleta coeducadora que conté contes, llibres i àlbums il·lustrats per treballar diferents eixos coeducadors: Rols de gènere, Educació emocional i afectiva sexual, Violències, Sabers i aportacions de les dones, Diversitat i Professorat.

El material s’acompanya d´una guia amb orientacions per l’ús i propostes per dur a terme a l’aula, així com recursos online complementaris. La maleta estarà a disposició del centre per un període de dos mesos durant el curs escolar.

Per demanar-la només cal omplir el següent formulari i compromís de préstec per a poder fer-vos proposta de dates de cessió del material.

 

 

 

Butlletí SIAD novembre 2014

 

Salut i dones

NOU PLA PER FER FRONT A LA DESIGUALTAT ENTRE HOMES I DONES A L’ESPORT

 


ENTITATS DEDICADES A LA SALUT


RECURSOS WEB

  • CANAL SALUT DE LA GENERALITAT: La Generalitat de Catalunya dedica aquest espai a tot el que estigui relacionat amb la salut de les dones a Catalunya: drets, estudis, recursos, etc.
  • FIBROMIÀLGIA: Tot sobre la fibromiàlgia al Canal Salut de la Generalitat.
  • BLOG de la plataforma per una Atenció Sanitària Universal a Catalunya
  • Dona i Salut, entrada web de Ca La Dona.


ESTUDIS

  • ESTUDI “LES DONES I LA SALUT” de la Doc. Carme Valls i llobet olítica i metgessa catalana, especialitzada en endocrinologia i diputada al Parlament de Catalunya en la V i VI legislatures.  Des del 1983 és membre de l’ONG Centre d’Anàlisis i Programes Sanitaris que té com a objectiu investigar i posar en evidència les diferències de gènere en la salut i en els serveis sanitaris i proporcionar a les dones l’accés a la informació i als recursos per tal de millorar la seva qualitat de vida. Ha estat professora a la Universitat de Barcelona de l’assignatura Dones i homes: epidemiologia de les diferències.
  • INFORME SALUT I ATENCIÓ SANITÀRIA DE DONES I NENES de CCOO de Catalunya, elaborat per la Secretaria de la dona l’any 2014. 
 

Fitxer: Informe_salut_i_dona_2014.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 56
Mida: 1,41 MB

  • REFLEXIONS EN FEMENÍ, Apunts sobre la salut de les dones: de la invisibilitat a una atenció de qualitat.

 

Fitxer: dones_descarrega_publicacions_reflexions04_pdf.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 8
Mida: 115,07 kB


MATERIALS

Audiovisuals amb les grabacions de les diverses ponències de les jornades internacionals “els nostres cossos, les nostres vides” organitzades per Entrepobles i Caps.

Podeu accedir-hi CLICANT AQUÍ

Caps, Centre d’Anàlisi i programes sanitaris. Apartat, dones i salut.

Podeu accedir-hi CLICANT AQUÍ