Dues càmeres vigilaran que els vehicles no s’aturin a la parada del Mataró Bus de davant l’estació de tren

L’Ajuntament posarà en marxa el control a partir del pròxim 16 de desembre

El departament de Via Pública posarà en funcionament dues càmeres que gravaran els vehicles que estacionin o s´aturin a la parada del Mataró Bus situada davant de l´estació de Renfe, donat que aquesta maniobra és incorrecta i provoca retencions a la carretera N-II. D´aquesta manera, els vehicles enregistrats fent infraccions podran ser sancionats posteriorment.


Aquesta disposició entrarà en marxa el proper dilluns 16 de desembre, tot i que aquesta setmana ja està instal·lada la senyalització que indica que a la zona es duu a terme un control fotogràfic de les infraccions.

La mesura s´ha pres perquè els autobusos puguin accedir a la parada sense problemes donat que l´estacionament d´un vehicle en aquest espai provoca que l´autobús hagi d´aturar-se enmig de la carretera N-II amb el risc d´accident que això comporta. Per facilitar que la baixada i pujada de gent de vehicles ja hi ha una zona de càrrega i descàrrega situada uns metres més endavant.

Característiques del dispositiu

Les dues càmeres, situades al damunt d´un pal de 15 m d´altura, gravaran les incidències que es produeixin només a la zona delimitada. Una càmera obté una vista panoràmica de tota la parada d´autobús i quan detecta un moviment d´un vehicle en aquest espai dóna senyal a l´altra càmera que mitjançant un zoom enregistra el vehicle i la seva matrícula.

Les incidències produïdes al llarg del dia es graven en un disc compacte que posteriorment serà valorada per la Policia Local. Està previst que més endavant aquesta informació es rebi directament a través de fibra òptica.

Les càmeres estaran en funcionament de les 6 fins a les 24 h de dilluns a diumenge, d´acord amb l´horari del transport públic. El pressupost d´ instal·lació de tot el dispositiu és de 29.945 euros.

Les sancions que estan tipitificades per a aquest tipus d´infraccions de la circulació són de 210 euros si dificulta la circulació; de 301 euros si l´obstaculitza greument; i de 108,18 euros si no afecta el funcionament del servei de transport públic.