El CCM i 8 municipis de la comarca s’interessen per l’experiència de Valls en recollida selectiva de matèria orgànica

{]}./ARXIUS/2008/fotos/valls.jpg{]}Regidors i tècnics de Medi Ambient de vuit municipis del Maresme van visitar ahir Valls (Alt Camp) per conèixer el sistema de recollida de la matèria orgànica implantat per aquesta localitat. Aquesta sortida, organitzada des de l’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Maresme, pretenia donar a conèixer l’experiència de Valls per tal d’engrescar els ajuntaments de la comarca a emprendre iniciatives similars.
El municipi de Valls, que va implantar la recollida selectiva de la matèria orgànica a finals de 1999 i actualment cobreix el 60% de la seva població, està aconseguint resultats molt satisfactoris amb la recollida selectiva de la fracció orgànica mitjançant contenidors instal·lats a peu de vorera. 
foto de la delegació maresmenc A la visita hi van assistir els regidors d’Alella, Argentona, Cabrils, Calella, Malgrat de Mar i Palafolls, Salvador Galvany, Lluís Viladevall, Jaume Tolrà, Josep Maria Juhé, Josep Sousa, i Dolors Belmonte, respectivament. També hi van ser presents els tècnics de Medi Ambient d’Argentona, Malgrat de Mar, Pineda de Mar i Tordera. La delegació del Maresme va ser rebuda a l’Ajuntament per l’alcalde de Valls, Francesc Moreno, i la regidora de Medi Ambient, Núria Segú. La tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament de Valls, Conxita Massagué, va explicar als regidors i tècnics del Maresme els detalls del sistema de recollida de la fracció orgànica implantat a aquest municipi. Més tard, la delegació del Maresme va presenciar com es fa el buidatge i neteja dels contenidors . Els ajuntaments de la comarca es mostren cada cop més interessats per aplicar sistemes de recollida selectiva de la matèria orgànica. Tordera va implantar la recollida de la fracció orgànica el mes passat i municipis com Cabrils i Arenys de Munt ho faran en els propers mesos. La fracció orgànica representa prop d’un 45% de la brossa urbana. Aplicar un sistema eficaç de recollida permetria als municipis del Maresme reduir sensiblement el volum de residus que traslladen a la planta incineradora de Mataró. Des del Consell Comarcal del Maresme es valora molt positivament l’interès dels ajuntaments en la sortida d’ahir. En el futur està previst organitzar sortides similars perquè hi participin altres municipis.