El CCM s’adhereix a la Xarxa Europea Reves

{]}./ARXIUS/2008/BENESTARSOCIAL/pensabene_Jo_Moraleda.jpg{]}El President del Consell Comarcal del Maresme, Josep Jo, ha firmat avui l’adhesió d’aquesta administració a la Xarxa Europea de Ciutats i Regions per a l’Economia Social “Reves”. A l’acte hi ha assistit Giovanni Pensabene, President de la Xarxa Reves, i el Conseller Delegat de Benestar Social, Fede Moraleda. La Xarxa Reves es va constituïr el setembre de 1997 i aplega administracions locals del Centre, del Nord i del Sud d’Europa.
Actualment és l’única xarxa europea que reuneix administracions locals a l’entorn de l’economia social. La seva finalitat és crear partenariats estables que promoguin projectes per lluitar contra l’exclusió social. El Conseller de Benestar Social, Fede Moraleda, ha qualificat Reves d'”element bàsic i necessari per a qualsevol administració que vulgui fer de la política social un dels eixos bàsics del seu funcionament”.
A nivell europeu el Consell Comarcal ha participat en dos projectes relacionats amb l´economia social: Recitrave: Aquest projecte tenia com a objectiu establir mecanismes d´integració social de la comunitat gitana i altres col·lectius desfavorits a través d´empreses d´economia social en el camp del treball ambiental (reciclatge i recuperació de residus) i compartir experiències a nivell transnacional. Al Maresme es pretenia completar la inserció social de les persones gitanes beneficiàries de l´anterior “Programa d´inserció social i reallotjament de les famílies gitanes de la Riera d´Argentona”. El Recitrave afavoria la seva incorporació al món laboral mitjançant el treball en l´àmbit del reciclatge.
Women: L´objectiu principal del projecte era establir mecanismes per la promoció de l´autoocupació femenina i, al mateix temps, desenvolupar una cultura de suport als projectes d´empresa, proposar projectes de col·laboració entre el sector públic i privat, i intercanviar experiències a nivell europeu. A la comarca del Maresme el projecte es va centrar en l´autoocupació de la dona dins dels serveis d´atenció domiciliaria a gent gran. Imatge: firma de l’adhesió,  
Cliqueu aquí