El concurs “Posa´t les piles” de Mataró en recull 2.429 quilos

El centre escolar guanyador ha estat el CEIP Camí del Mig amb 439 kg

Diumenge, 2 de juny, va tenir lloc la Festa del Medi Ambient, que és el primer acte del seguit d´activitats que ha organitzat la regidoria de Ciutat Sostenible de l´Ajuntament de Mataró amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient que se celebrarà el pròxim dimecres, 5 de juny.En el transcurs de l´acte, que es va portar a terme al passeig del Callao, la consellera-delegada de Ciutat Sostenible, Montserrat López, va donar a conèixer el resultat del concurs “Posa´t les piles!” i l´alcalde, Manuel Mas, en va fer entrega dels premis.

Concurs “Posa´t les piles!”

27 centres escolars de Mataró, 15.899 alumnes, i la col.laboració de 8 casals d´avis, han participat en el concurs “Posa´t les piles!”, que consistia en recollir-ne la major quantitat possible. En total s´han recopilat 2.429 kg de piles.


El centre escolar que ha aportat més piles per alumne ha estat el CEIP Camí del Mig, amb un resultat de 439 kg (974,4 gr/alumne); el segon classificat ha sigut el Col.legi Sol Ixent amb 211 kg (956,0 gr/alumne); i en tercer lloc ha quedat el CEIP Camí del Cros, amb 314 kg (751,2 gr/alumne).


Els tres classificats van rebre un lot de materials a l´entorn de les energies renovables i un diploma i els guanyadors a més faran, el dimecres 5 de juny, un recorregut botànic pel Parc de Cirera, on la secció de jardineria de l´Ajuntament i l´empresa Talher els hi mostraran les diferents plantes i arbres. A la visita hi aniran 50 alumnes de primària del CEIP Camí del Mig.


A totes les escoles i als casals de gent gran participants se´ls hi entregaran contenidors per reciclar paper. Se´n repartiran un total de 486.


Per altra banda, demà es farà la plantada d´arbres amb casals de la gent gran. A les 10 del matí, uns 70 membres de diferents casals plantaran 30 pins a l´esplanada de l´eucaliptus de Can Soleret i tot seguit la consellera-delegada de Ciutat Sostenible, Montserrat López, el conseller-delegat de Serveis Municipals i Manteniment, Fermí Manchado, i el conseller-delegat de Serveis Socials, Oriol Batista, faran el llliurament de premis als casals de gent gran que han participat al concurs “Posa´t les piles!”.

El servei municipal del Mataró Bus serà gratuït el dimarts 4 i el dimecres 5 de juny per als participants de la plantada d´arbres i per als alumnes que aniran a fer el recorregut botànic al Parc de Cirera.