El Consell Comarcal facilitarà informes sobre la situació meteorológica als afectats de l’aiguat del 23 i 24 de setembre

 

El Consell Comarcal facilitarà als ajuntaments, entitats o particulars que ho demanin informes sobre la situació meteorològica que va provocar els forts aiguats de dimarts i dimecres (23 i 24 de setembre). Tots els interessats poden adreçar-se al Consell per obtenir informació trucant al telèfon 93 757 30 03.
Les fortes pluges d’ahir a la tarda, que es van repetir amb menys intensitat durant la nit, van deixar precipitacions de fins a 83 litres per m2 a Arenys de Mar i de 70 litres per m2 a Arenys de Munt en un període de temps d’una hora i tres quarts. A Canet de Mar es van registrar 56 litres per m2 i a Caldes d’Estrac 38 litres per m2.
Segons dades del servei de metorologia del CCM, Meteomar, entre les 18:00 hores i les 19:45 hores d’ahir un fort xàfec va descarregar a la zona central de la comarca. El detonant va ser l’arribada d’aire fred a les capes mitjanes i altes de la troposfera que, juntament amb la temperatura de l’aigua del mar de 23 graus va permetre el creixement de nuvolades. La nuvolada es va formar en front de la costa d’Arenys de Mar i es va despaçar cap a Arenys de Munt on es va reforçar en entrar en contacte amb la Serralada Litoral. Aquesta situació meteorològica no va ser detactada pel Meteosat, i només es va poder veure en imatges de ràdar poc abans de començar a ploure amb molta intensitat. Meteomar va avisar les policies locals d’Arenys de Mar i Arenys de Munt telefònicament mitja hora abans de que la situació es compliqués.