El Maresme participa amb 48 delegats al quart Congrés Nacional de la Gent Gran de Catalunya

48 dels 1.400 delegats que ahir i avui participen al 4t.Congrés Nacional de la Gent Gran de Catalunya són del Maresme. La delegació de la nostra comarca, que ha estat força activa en la presentació d´esmenes la formen membres de diverses associacions i entitats de gent gran  d´Alella, Arenys de Mar, Cabrera de Mar, Calella, El Masnou, Mataró, Malgrat de Mar, Premià de Mar, Premià de Dalt, Sant Vicenç de Montalt, Sant Pol de Mar, Teià i Vilassar de Dalt. També hi assisteix el vicepresident del Consell Consultiu de la Gent Gran del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Salrach.

El 4t. Congrés Nacional de la Gent Gran de Catalunya es va inaugurar ahir i clourà avui. En el decurs d´aquests dies s´han debatut àmpliament iaquest migdia han estat aprovades per unanimitat les tres ponències a l´entorn de les quals ha girat la trobada de delegats de tot Catalunya. Les conclusions a les que s´ha arribat en cadascun dels àmbits seran transmeses ara als ajuntaments, govern de la Generalitat i Parlament de Catalunya perquè es tinguin en compta a l´hora d´establir polítiques adreçades a la gent gran.

  • La primera ponència: “Un país per a tothom” ha concretat  vies de participació de la gent gran en la societat contemporània.
  • La segona ponència titulada “La qualitat de vida en el marc de la societat del benestar” ha analitzat les noves necessitats socials i les noves respostes que cal donar a aquestes necessitats.
  • La tercera ponència “Civisme i participació” ha aprofundit en el voluntariat i l´associacionisme, dos mitjans per donar a conèixer les idees i fer propostes constructives que influeixin en la forma de governar.


 
El Congrés l´ha organitzat el Consell de la Gent Gran de Catalunya del qual en formen part representants dels diferents Consells Consultius de gent gran dels consells comarcals. El representant del Consell Consultiu del Maresme és Miquel Salrach.