El nou Parc Central acull la Fira d’Atraccions i al tram superior de La Riera hi ha la Fireta de Primavera

Les instal·lacions estaran obertes fins el 26 de maig

Avui, divendres 17 de maig, s’inicia la tradicional Fira d’Atraccions de Mataró 2002, que comporta la Fira d’Atraccions pròpiament dita i la Fireta de Primavera. Els visitants podran gaudir de la diferent oferta de les fires fins al 26 de maig.


Ubicacions de les fires

. Fira d’Atraccions: ocuparà una superfície aproximada de 7.287 m2 i mantindrà la seva localització a les zones de l’Espai Fira del Nou Parc Central, però se substituirà l’ocupació de la ronda Mossèn Jacint Verdaguer per la part superior del Nou Parc Central, a la zona del rocòdrom. Que es dividirà en: parades i tómboles (1.467 m2), atraccions infantils, sols o acompanyats (3.521 m2) i atraccions per a adults (2.299m2).

. Fireta de Primavera: se situarà com cada any a la zona alta de la Riera.

. Zona de bars: ocuparà una superfície de 1.426 m2 i es trobarà al recinte de l’antic Parc Central.

En total les instal·lacions es repartiran en més de 9.000 m2.

El que es pretén en aquesta edició és mantenir la sectorització de les atraccions per tipologia d’usuaris, separant-les en infantils o per a adults, i consolidar la qualitat firal tenint en compte la distribució de les intal·lacions. En aquest sentit, aquest any s’ha augmentat l’espai de passeig en el tram del Camí de la Geganta i l’avinguda del Corregiment que alhora farà de connexió entre les diferents zones de la fira.

Per altra banda, per tal d’evitar al màxim la contaminació acústica al recinte i que afecti aquesta als habitatges propers, la fira disposarà aquesta edició d’un sistema de megafonia global i uniforme.

Servei BUS Fira

Per facilitar l’accés a la zona firal, l’Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM) oferirà un servei gratuït d’autobús els dissabtes i festius de 18 a 23 hores (els dies 18, 19, 20, 25 i 26 de maig). Aquest servei farà el mateix circuit que la
0. La freqüència de pas per parada serà cada 30 minuts.

Per altra banda i fora del servei gratuït, les línies L1, L2 i L4 del servei de transport públic Mataró Bus tenen una parada al davant mateix del recinte de la fira, i les línies L5 i L0 tenen la parada situada al costat.

Els visitants que vinguin en tren, podran agafar les línies L1, L2 i L4 que els deixarà enfront de l’espai firal.

Horaris de la fira

. Fira d’Atraccions i Fireta de Primavera

Divendres i vigílies de festius (17, 18, 19, 24 i 25 de maig): fins a les 3 de la matinada.

Dilluns 20 de maig: fins a les 24 hores.

Resta de dies (21, 22, 23 i 26 de maig): fins a les 23 hores.

. Zona de bars

Divendres i vigílies de festius (17, 18, 19, 24 i 25 de maig): fins a les 3 de la matinada.

Resta de dies: fins a les 24 hores.

Els caps de setmana l’obertura dels establiments serà a les 11 del matí.

Amb l’objectiu de dinamitzar la zona dels bars, s’oferiran actuacions en viu a partir de dos quarts de deu del vespre. Les actuacions seran les següents:

Dimarts 21 de maig: Blues Maresme
Dimecres 22 de maig: Havaneres Mar Blava
Dijous 23 de maig: Orquestra Aquarel·la

Mesures circulatòries

A partir del 13 de maig i fins al 26 de maig, es prendran les següents mesures circulatòries:

. Es tallaran els carrers: avinguda del Corregiment (des de la plaça Espanya fins al passatge Miró), a excepció de la sortida de vehicles de l’aparcament públic; i la ronda Mossèn Jacint Verdaguer (des del carrer Salvador Cruixent fins a l’avinguda Corregiment).

. Es mantindrà el trànsit restringit: al carrer Terrassa. L’entrada i sortida al pàrquing públic del carrer Terrassa es farà per l’avinguda del Velòdrom.