El Parc Forestal acull aquest cap de setmana l’acampada de la Romeria del Rocio

La Casa d’Andalusia i el Patronat Municipal de Cultura renoven el conveni de col·laboració per a l’organització de la festa

El proper cap de setmana tindran lloc al Parc Forestal els principals actes de la Romeria del Rocio a Mataró, organitzats per la Casa d’Andalusia en col·laboració amb altres entitats de la ciutat i el suport del Patronat Municipal de Cultura.

El president del Patronat Municipal de Cultura, Remigi Herrero, i el President de la Casa d’Andalusia, Francisco Luque, han renovat el conveni de col·laboració que habitualment facilita la celebració de la Romeria.


Aquesta festa es desenvolupa entre el 5 i el 12 de maig i implica una acampada popular al Parc Forestal que comença divendres 10 i s’esten durant tot el cap de setmana.

El conveni estableix que l’organitzadora dels actes, la Casa d’Andalusia, rep la col·laboració d’altres entitats i el suport de l’Ajuntament.

Concretament, l’Ajuntament es compromet a arrajnar el camí i preparar els terrenys, aportar dos grups electrògens per a muntar la instal·lació elèctrica, col·locar les escomeses per a les casetes –llum i aigua- i aportar-hi 5 cabines sanitàries, una de les quals és per a minusvàlids, a més, d’avisar el servei de Creu Roja. La Casa d’Andalusia muntarà les casetes i l’equipament de so i subscriu una pòlissa d’assegurança per cobrir les possibles eventualitats que puguin sobrevenir.

El Departament de Serveis Municipals i Manteniment de l’Ajuntament s’encarregarà de fer dues neteges especials del recinte, durant les matinades del diumenge 12 i del dimarts 14 de maig. Aquest departament també es responsabilitza del trasllat de 6 empostissats, 820 cadires, 40 tanques, 80 taulells, 160 cavallets que es necessiten per a la celebració de la festa.

Per altra banda , el Departament de Via Pública es fa càrrec del servei de vigilància del recinte i d’organitzar la circulació viària durant les hores de màxima afluència, per evitar col·lapses i ordenar l’estacionament.

En el conveni, s’especifica també que el Patronat Municipal de Cultura atorgarà una aportació econòmica 3.678,19€ i l’entitat presentarà la memòria, la liquidació econòmica i les factures corresponents a l’any 2002.

El programa d’actes

Divendres 10 de maig
Nit. Parc Forestal. Acampada de Romeros.

Dissabte 11 de maig
-22,00 hores. Escenari del Parc Forestal. Festival de Cant i Ball Andalús.

Diumenge 12 de maig
-9,00 hores. Plaça d’Andalusia. Concentració rociera i ofrena floral a Verge del Rocio.

-12,00 hores. Parc Forestal. Missa rociera.

-17,00 hores. Parc Forestal. Festival de cant i ball andalús.