El Ple de l’ajuntament de Mataró acorda per unanimitat la moció de suport a la convenció europea

Els municipis podran participar en el debat europeu i definir propostes de futur

El dijous, 9 de maig, coincidint amb el Dia d’Europa, el Ple Municipal de l’Ajuntament va acordar per unanimitat el recolzament a la moció de suport a la convenció europea.

El consell europeu va convocar el desembre de 2001 una “Convenció sobre el futur d’Europa”, com a resposta, el Parlament de Catalunya va crear una “Convenció catalana sobre el futur d’Europa” i ha posat en marxa un “Fòrum cívic per una Constitució europea”, per impulsar un ample debat ciutadà, amb la participació dels partits, els sindicats i les organitzacions empresarials, socials i professionals, les universitats, els mitjans de comunicació, les ONG, les entitats cíviques i juvenils i els ajuntaments.


Aquesta iniciativa propiciarà definir propostes sobre el futur d’Europa i que els municipis de Catalunya facin sentir la seva veu en el procés constituent europeu, per aquest motiu els partits polítics de l’Ajuntament van acordar:

1- Saludar la convocatòria de la convenció europea encarregada de preparar la reforma dels tractats europeus i expressar el desig que prepari un projecte de Constitució europea, per ser sotmès a referèndum dels pobles d’Europa.

2- Donar suport a la “Convenció catalana sobre el futur d’Europa” i expressar la voluntat de participar en el “Fòrum cívic per una Constitució europea”, per tal de reforçar la veu i el reconeixement de Catalunya en l’actual procés europeu. Cridar a la participació en aquest Fòrum les organitzacions i associacions del nostre municipi.

3- Expressar la voluntat de treballar per una Europa pròxima: una democràcia europea representativa, participativa i partidària, que compti amb els municipis com a peces cabdals. Es vol una Unicó Europea democràtica, transparent i eficaç, més pròxima als ciutadans i ciutadanes, més forta en la recerca de la pau, la llibertat, l’equitat i la justícia en el món del segle XXI.

4- Donar trasllat del present acord a l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i a la Federació de Municipis de Catalunya.