El President de la Generalitat parla del progrés en la seva visita a Premià de Dalt i felicita el govern municipal per la seva tasca

 

El Molt Honorable Sr. Jordi Pujol, President de la Generalitat de Catalunya, ha visitat aquest matí Premià de Dalt (El Maresme) per a inaugurar oficialment el polígon industrial La Suïssa i l´IES Valerià Pujol. La jornada s´ha iniciat amb la rebuda que l´Ajuntament en ple, presidit per l´alcalde, Joan Baliarda (CiU), ha fet al President del Govern català.

Després d´una breu reunió entre el President de la Generalitat de Catalunya i el govern municipal a la casa consistorial, la comitiva s´ha desplaçat en autobús al nou polígon industrial La Suïssa. Allà els han rebut algunes personalitats com l´alcaldessa de Premià de Mar, M. Jesús Fanego, els propietaris dels terrenys i empresaris locals que ocuparan les naus del polígon que ha inaugurat avui el Molt Honorable.

Després de descobrir un monolit, l´alcalde de Premià de Dalt, Joan Baliarda (CiU), ha informat els presents de la importància de la nova zona industrial per a l´activitat empresarial del municipi i ha augurat que “La Suïssa activarà la vida econòmica del municipi i també la social mitjançant la creació de nous llocs de treball”. El President de la Generalitat, Jordi Pujol,també s´ha dirigit als veïns i ho fa fet amb un to amb un to nostàlgic i sentimental -atesos els seus lligams amb Premià de Dalt, població on ha viscut i de la qual n´és Fill Adoptiu des de l´any 1997- en recordar els terrenys on es construeix el nou polígon industrial de Premià de Dalt. El Molt Honorable, però, ha assegurat que “el país que ara hem de tirar endavant és un país encaminat al futur i el futur significa progrés”.

Jordi Pujol ha qualificat Premià de Dalt i, per extensió, la comarca del Maresme com “un tros de Catalunya beneït per Déu, un tros molt bonic, amb un clima suau, un país amable” i ha advertit que tot i el creixement urbanístic que tota la comarca pateix, “aquest no s´ha d´aturar sempre i quan es faci amb seny”. El President de la Generalitat ha felicitat l´Ajuntament de Premià de Dalt “perquè és bo que un poble com Premià de Dalt miri de crear indústria i és encara més bo que faci una política orientada a la producció perquè és bàsic que hi hagi activitat industrial”. El cap del govern català ha finalitzat el seu discurs advertint, però, que “no hem de perdre el sentiment, hem d´estimar el país però fent-ne un lloc de benestar i progrés, perquè un país sense sentiment no va enlloc”.

De camí a l´IES Valerià Pujol, el President de la Generalitat ha fet una parada per a observar les vivendes de la 2ª i 3ª Promoció Municipal d´Habitatges Socials, Riera-Riereta i Can Werboom, respectivament. La comitiva ha fet la resta del trajecte a peu fins el centre escolar que avui ha inaugurat oficialment el Molt Honorable, on l´esperava la família d´en Valerià Pujol, l´escriptor de Premià de Dalt que dóna nom a l´institut. Després d´un recorregut per les instal.lacions del centre, el seu director, Gustavo Irigoyien, i l´alcalde, Joan Baliarda, s´han dirigit als presents amb un breu discurs. L´alcalde de Premià de Dalt ha recordat l´esforç que el municipi –a través de la Plataforma per a la construcció del Valerià Pujol i l´Ajuntament- va fer per aconseguir el centre d´ensenyament secundari, ha esmentat els centres escolars de què disposa el municipi i ha apuntat els projectes que l´Ajuntament realitzarà en aquest camp.

Posteriorment, el President de la Generalitat, Jordi Pujol, ha recordat la figura d´en Valerià Pujol, l´escriptor que dóna nom al centre escolar i a qui el president coneixia personalment. El Molt Honorable ha destacat la força de voluntat i la superació que en Valerià Pujol – a qui ell anomena Vatllerià, “com jo el coneixia”- va tenir per fer front a la seva malaltia ”i lluitar per aquest país i aquesta llengua que ell tant estimava, tot i ser conscient que tenia algunes limitacions”. L´exemple de l´escriptor li ha servit per assegurar que “el país té esperit de superació”, i ha afegit que “hem d´estar orgullosos del progrés, perquè ara vivim molt millor que abans, com recordaran coneguts meus presents en aquest acte”.

Jordi Pujol ha fet referència a l´autogovern de Catalunya i ha apuntat que “ara estem millor, però encara no hem assolit tot el que volíem, tot i haver fet un salt endavant molt important”. Les darreres paraules del Molt Honorable han estat dedicades al camp de l´ensenyament –“molt avançat a Catalunya respecte d´altres països d´Europa”- i ha finalitzat fent referència a la política municipal del govern de Premià de Dalt, “dóno les gràcies perquè necessito sentirme reconfortat i veure gent a casa que fa la feina tan ben feta”.NOTA: Per a més informació, poseu-vos en contacte amb Premsa (Mònica Farré o Cristina Costa) als telèfons 617 38 39 74, 637 50 94 72, a través del correu electrònic pluraletc@airtel.net , o bé connecteu-vos al web municipal www.premiadedalt.org