El president del CCM demana al Conseller d’Agricultura de la Generalitat que es reuneixi urgentment amb els pagesos del Maresme

El president del Consell Comarcal del Maresme, Josep Jo, ha informat per escrit al Conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, Josep Grau, de la precària situació en la que ha quedat la pagesia maresmenca després del temporal del passat cap de setmana. Josep Jo va trametre ahir una carta al conseller Grau demanant-li que convoqués una reunió urgent amb la pagesia maresmenca.
Aquest matí ha arribat la resposta del conseller. Josep Grau informa que demà, 15 de novembre, el director general de Desenvolupament Rural, Francesc Xavier Ballabriga, realitzarà una visita a les zones de la comarca que van patir danys agrícoles i es reunirà a l’Oficina Comarcal del Departament d’Agricultura (Mercat de la Flor) amb els afectats. Josep Jo ha valorat positivament els esforços que des del Departament s’estan fent per conèixer i quantificar l’abast de les destrosses agrícoles, però ha reiterat al Conseller la necessitat que el màxim responsable polític del sector agrícola a Catalunya atengui personalment als afectats. El president del CCM proposa que aquesta reunió es faci un cop els serveis tècnics disposin de dades detallades dels danys patits per cada explotació agrària. Es calcula que a mitjans de la setmana vinent es disposarà d’aquesta informació.