Els col·leccionistes de plaques de cava faran una trobada el pròxim diumenge a Mataró

El pròxim diumenge 10 de març, tindrà lloc el 2n Intercanvi de plaques de cava a Mataró. La trobada es farà a l’espai firal del nou Parc Central (Camí de la Geganta), de les 9 del matí fins a les 2 del migdia, i en cas de pluja al Casal de Joves (plaça Espanya, 1).


Aquesta segona trobada d’aficionats a les plaques de cava està organitzada pel Col˙lectiu de col˙leccionistes de cava de Mataró, Cellers de Mataró i la col˙laboració de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM).

L’activitat, que està oberta als col˙leccionistes i al públic en general, ofereix la possibilitat d’intercanviar i comprar plaques de cava o simplement fer una ullada als exemplars més curiosos del mercat.

Les plaques de cava existents, de planxa de ferro o plàstic majoritàriament, es diferencien bàsicament en el dibuix o logotip imprès. Les més antigues portaven estampacions en relleu només amb lletra fins que es va aplicar la tècnica de la litografia que va possibilitar incorporar dibuix i imatge.

La cotització de les plaques de cava pot oscil˙lar entre els 2,40 euros la unitat fins als 1.202 euros en aquells casos de plaques amb existències molt limitades.

A Catalunya hi ha més de mil aficionats a aquest tipus de col˙leccionisme i en tot Catalunya existeixen unes dues mil plaques de cava diferents.

A més de l’intercanvi i compra d’aquesta mena de peces, Cellers de Mataró posarà a la venda durant la trobada ampolles de cava de la seva pròpia marca.