Els mataronins ja disposen de correu electrònic gratuït a través del web de l’Ajuntament

El nou servei forma part del projecte TecnoCampusMataró i compta amb el suport de la Diputació

A partir d´avui, divendres 14 de juny, l´Ajuntament posa a l´abast dels ciutadans el nou servei de correu electrònic gratuït.

Qualsevol mataroní pot obtenir la seva adreça personalitzada de correu electrònic amb el nom de Mataró a través del lloc web municipal (www.infomataro.net). L´usuari només ha d´omplir un petit formulari per tal de registrar-se i seguir les passes que se li indiquen. A través del mateix web és possible donar-se d´alta, de baixa, apuntar-se a la llista de distribució, etc.

Les adreces electròniques duran sempre el subdomini @mataro.lamalla.net.


Els objectius d´aquest nou servei són, facilitar i promoure l´us d´Internet i les noves tecnologies, a la vegada que s´incentiva la comunicació entre els ciutadans.

Una iniciativa més de TecnoCampusMataró

El servei de correu electrònic es una iniciativa de la regidoria d´Educació i Noves Tecnologies de l´Ajuntament de Mataró que forma part del projecte TecnoCampusMataró. Concretament, s´emmarca en l´àmbit de connexió social de TecnoCampus que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

El passat 15 de maig l´Ajuntament i la Diputació van signar un conveni per al foment de l´ús i millora de les Tecnologies de la Informació i el Coneixement (TIC) que es concretarà aquest any en el desenvolupament de:


Correu electrònic per a tothom: Es facilitarà una adreça electrònica gratuïta per a tots els ciutadans de Mataró.


Formació per a entitats: A partir del mes d´octubre, s´iniciarà un programa de dinamització i de formació per a entitats.


Serveis i hostatge de planes web per a associacions de Mataró: S´oferirà a les entitats espais per hostatjar webs. Aquest servei es farà paral·lelament amb la formació a les entitats.

Característiques del nou servei de correu electrònic gratuït

-Bústia de correu personal

-Possibilitat d´enviar i rebre missatges i d´adjuntar documents en diversos formats digitals.

-Directori d´adreces electròniques: amb el consentiment del ciutadà, se l´inclou el nom i l´adreça electrònica en un directori que es pot consultar lliurement per Internet.

-Possibilitat de desviar els missatges cap a una altra bústia de correu electrònic escollida pel ciutadà.


-El servei té una quota màxima per bústia de 2 megabytes.


-Per accedir-hi no cal tenir ordinador ni connexió a Internet a casa. El correu electrònic que es posa a disposició del ciutadà es pot fer servir i consultar des de qualsevol lloc i des de qualsevol país. Només cal que l‘ordinador que es faci servir tingui accés a Internet. Per accedir a aquest Correu Electrònic es podrà fer servir el ordinadors instal.lats en els equipaments dels Centres Civics.