Els treballs de prevenció de plagues i cura de malalties de la vegetació de Mataró duraran fins a l’octubre

El Servei de Manteniment de l’Ajuntament i l’empresa Ribas han començat aquesta setmana els treballs de tractament fitosanitari dels arbres i les zones verdes de Mataró. El 80% de la vegetació de la ciutat rebrà tractament durant aquesta campanya, que durarà sis mesos aproximadament.


L’objectiu d’aquesta actuació és prevenir les possibles plagues i curar les malalties pròpies dels vegetals, com poden ser els fongs, els insectes, àcars i bacteris entre d’altres, ja que els primers símptomes de malestar comencen a detectar-se durant aquesta època de l’any.

Els treballs fitosanitaris consisteixen en pulveritzar la copa dels arbres, les plantes arbustives, i la gespa, amb uns productes elaborats amb fungicides, piretroides, bactericides i adobs fuliars. Aquests productes s’impulsen a pressió des d’un camió, a través d’una mànega pulveritzadora.

Els productes amb què es tracten les plantes tenen la particularitat que són biodegradables i, a més, resulten inocus tant per als animals com per a les persones. És a dir, no deixen residus i no són perjudicials ni per a la salut ni per al medi ambient.

Els treballs fitosanitaris es perllongaran fins a l’octubre, època durant la qual s’ha de combatre la processionària del pi, una de les plagues més comunes del litoral català.

La majoria de les operacions es faran durant la nit, a partir de les 22,00 hores i fins a la matinada, per tal de causar les menors molèsties possibles a la circulació de vehicles i de vianants.

L’actuació fitosanitària és una tasca preventiva i curativa per arribar a exterminar les plagues d’insectes que ataquen la vegetació durant l’època de primavera-estiu. El principal motiu de l’increment de les plagues durant aquesta època de l’any és l’augment de la temperatura i la humitat ambiental.