Els Tres Tombs arriben el 24 de gener a Vilassar de Mar

La celebració dels Tres Tombs torna un any més a Vilassar de Mar amb una setantena de cavalls i una dotzena de carros i carruatges. La festa organitzada per la Comissió de Sant Antoni Abat amb el suport de l´Ajuntament tornarà a aplegar el dissabte 24 de gener nombrosos animals de companyia per rebre la benedicció.


La celebració dels Tres Tombs a Vilassar de Mar es remunta a començaments del segle passat, en què antigament es beneïa els animals de tir per protegir-los de malalties i caigudes. Ara, la celebració treu al carrer diversos animals de companyia dels vilassarencs, en la seva majoria gossos i fins i tot alguns canaris.

El punt de sortida dels Tres Tombs serà la Cooperativa Agrícola de Vilassar de Mar, on s´ha organitzat una botifarrada popular (9.30 h) que comptarà amb la participació dels organitzadors i participants a la festa. Tothom qui ho desitgi podrà tastar botifarres amb mongetes i vi, comprant un tiquet a un preu simbòlic.

Inici del recorregut
A continuació, (11.30 h) la comitiva de cavalls i carros guarnits amb les millors gales iniciarà el recorregut cap al centre del poble des del Torrent de les Tartanes, passant per Maria Vidal, Sant Genís, av. Escultor Monjo, carrer Montserrat, Sant Josep, Mare Caterina Coromina i Riera d´en Cintet. Els tres tombs, és a dir, les tres voltes al costat d´un indret sagrat, transcorreran pels carrers Riera d´en Cintet, Santa Coloma, Sant Francesc, Dr. Masriera, Anselm clavé, Sant Joan, Sant Josep i Mare Caterina Coromina. El rector de la parròquia, Josep M. Galbany, serà l´encarregat de realitzar la benedicció dels animals a peu de la plaça de l´església, al costat del carrer Sant Joan.