En deu anys la Unió Europea ha aportat a la comarca del Maresme més de 23 milions d’euros per cofinançar projectes municipals

22 ajuntaments de la comarca del Maresme han rebut fons europeus per cofinançar algun dels seus projectes locals. Des de 1994, 309 projectes presentats per les administracions, municipals i comarcal, i per Consorcis maresmenc han rebut aportacions dels fons europeus. En total més de 23.149.000 euros. Mataró és el municipi que més projectes ha tramitat (165), li segueix el Consell Comarcal del Maresme (30), El Masnou (29), Vilassar de Mar(21), Premià de Dalt (13), Premià de Mar (6), Montgat, Canet de Mar i Vilassar de Dalt (5), Calella (4), Sant Pol, Palafolls, Teià i el Consorci Vall de la Tordera (3), Arenys de Mar, Arenys de Munt i Cabrera De Mar (2) i Alella, Argentona, Dosrius, Malgrat, Sant Vicenç de Montalt,  Santa Susanna, Tordera i el Consorci Port Mataró (1).


Totes aquestes dades surten recollides en la publicació Europa al Maresme editada pel Servei de Recursos Europeus del Consell Comarcal del Maresme. Es tracta d’una publicació electrònica que podeu consultar Clicant aquí i que permet accedir municipi per municipi a una descripció del projecte cofinançat, el seu pressupot total,el Programa Europeu del que ha rebut finançament, el finançament atorgat i el període d’execució.

L’objectiu d’aquesta publicació és que serveixi de guia per als ajuntaments que volen presentar projectes davant les institucions de la UE.