Es presenta a Arenys de Mar “Campo de Concentración”, obra inèdita de Lluís Ferran de Pol

La presentació del llibre

El llibre es presenta a les set de la tarda d’aquest dissabte, 12 d’abril, a la Biblioteca d’Arenys. La presentació anirà a càrrec de Josep-Vicent Garcia Raffi i Estanislaus Torres. Hi seran també presents el regidor de Cultura Santi Fontbona, i l’Alcalde d’Arenys Joaquim Ponsarnau,


Campo de concentración (1939)

L’escriptor Lluís Ferran de Pol (Arenys de Mar 1911-1995), en acabar la guerra civil, s’exilià, com tants d’altres catalans implicats en la guerra civil, a França, on fou internat en un camp de concetració, en condicions infrahumanes.

El 13 de juny de 1939 aconseguí d’arribar a Mèxic, amb el vaixell Sinaia, i hi reprengué la seva vida com va poder. El juliol de 1939 va reescriure la major part de notes d’una llibreta que havia anat omplint a França -als camps de Sant Cebrià i Barcarès- i les va completar amb nous records i amb reflexions sobre l’èxode i sobre el viatge cap a Mèxic. En va sortir el llibre impresionant que publiquem avui per primera vegada, Campo de Concentración (1939), que s’afegeix a la ja abundosa literatura coneguda fins ara sobre el tema.

Un especialista en Ferran de Pol, Josep-Vicent Garcia i Raffi, n’ha transcrit el text, l’ha completat allà on calia i hi ha afegit un seguit de notes ben aclaridores.

L’edició

El llibre ha estat cooeditat per l’Ajuntament d’Arenys de Mar i Publicacions de l’Abadia de Montserrat.

L’obra és el primer resultat del conveni de col·laboració signat entre el Grup d’Estudis de Literatura Contemporània del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Autònoma de Barcelona, i la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals.

Ajuntament d’Arenys de Mar
Regidoria de Cultura