Festa Major dels Sants Màrtirs de Vilassar de Dalt: resum dels actes

La tradicional festa de l’arròs, que enguany s’ha fet a la plaça de la Vila, ha congregat més d’un miler de comensals que han omplert la plaça. Tot i que el temps no ha acompanyat massa, l’arròs s’ha pogut fer sense problemes. En el decurs de la jornada han actuat diferents grups d’animació.


A les 11 del matí s’ha fet un festival infantil amb l´actuació del grup d´animació Pep Xispa i Ferran, al gqual hi han assistit nombrosos nens i nenes.
Mentre s´estava preparant l´arròs ha amenitzat l´estona el grup d´animació The Mckensy´s, fins a ben dinat.
Per acabar, i per als veïns i veïnes que han fet sobretaula, s’ha pogut veure un espectacle de ball amb l’actuació dels ballarins del grup Musicaltap.

Resum del 29 d’abril

Al matí es va celebrar l’Ofici Solemne en honor dels Sants Màrtirs, oficiat pel bisbe Joan Carrera. En acabat, a 2/4 d’1, a la plaça de la vila, es va fer el tradicional vermut en honor dels conciutadans de Vilassar de Dalt que duen el nom de Pere Màrtir, als quals se’ls va lliurar un obsequi de mans de l’alcalde de la vila, Llorenç Artigas. A la tarda es va celebrar el concert a l’envelat amb l’orquestra Costa Brava, i a la nit i va haver el ball de gala amb la mateixa orquestra, i en el decurs del qual va ser triada la pubilla i l’hereu de Vilassar de Dalt 2003, Zaira Ruiz i Josep Maria Solé, tots dos representants del Grup d’Esplai del poble. L’hereuet i la pubilleta seran l’Adrià Solé i la Míriam Carmona.

Resum del 28 d’abril
A 2/4 de 8 del vespre, es va donar el tret oficial de sortida de la Festa Major amb l’enlairada de 50 coets i amb la celebració del tradicional acte d’obrir les reliquies dels Sants Màrtirs.

Inauguració de la remodelació dels carrers de la Galbanya-Sant Pere

A les 8 del vespre es va inaugurar la placeta Mercè Comas, del barri de la Galbanya-Sant Pere, així com les millores de remodelació de la via pública d’alguns carrers del barri, i les escales del carrer Canigó. L’acte va ser presidit pel president de l’AV La Galbanya-Sant Pere, Florenci Serra, i va comptar amb la presència de l’alcalde, Llorenç Artigas, del Primer Tinent d’Alcalde, Emili Badia, de regidors del govern local del GEVD, i de l’oposició; d’Opció per Vilassar i Convergència i Unió, així com també hi va haver una nodrida presència de veïns i veïnes del barri. L’acte va estar amenitzat per un grup d’animació i al final es va fer un petit refrigeri per a tots els assistents.

XXI Trobada de Gegants
La trobada de gegants d’enguany va comptar amb la participació de les colles de Navarcles, Santpedor, Santa Perpètua de Mogoda, Sant Antoni de Vilamajor, la Llàntia i Cirera, (ambdues colles són de Mataró), Teià, Alella, Vilassar de Mar, Malgrat de Mar, Cabrils, Sant Jordi de Cercs, Puig-reig, Calafell, Centelles.
Tota la jornada matinal del diumenge 27 d’abril va estar protagonitzada pels gegants i capsgrosos que van desfilar pels carrers de la vila, acompanyats de les diferents colles de grallers.
La ballada final es va celebrar a la plaça de la vila a 2/4 de 2 del migdia i en acabat es va obsequiar les colles participants amb els records commemoratius de la Trobada i amb un vermut popular.

Actes del dia 30 d’abril

10 del matí

Festa de l´arròs 2003 a la plaça de la Vila

A partir de les 11 del matí, FESTIVAL INFANTIL, amb l´actuació del grup d´animació Pep Xispa i Ferran.
Mentre s´estigui preparant l´arròs ens amenitzarà l´estona el grup d´animació The Mckensy´s, fins a l´hora de dinar.
A les 2 ja ens podrem asseure a taula per menjar-nos el tradicional plat d´arròs de la Festa Major dels Sants Màrtirs.
En acabat, i per als veïns i veïnes que facin sobretaula, comptarem amb la participació del grup Musicaltap.

8 del vespre

Missa pels confrares dels Sants Màrtirs

A l’església parroquial.

8 del vespre

Ball de tarda a l´envelat

Els amants del bon ball podran començar a delectar-se amb la bona música de l´orquestra Volcán, a partir de les 8 del vespre, a l´envelat.

2/4 d´11 de la nit

Teatre: Diner negre

Al Casal Popular

2/4 de 12 de la nit

Concert i ball de nit

A l´envelat. En el decurs de la vetllada es farà el ball del fanalet. Quan acabi de tocar l´orquestra Volcán s´allargarà la festa amb la NIT JOVE, sessió disco amb Santi Yelo. A les 6 del matí hi haurà xocolatada per a tots els que hagin aguantat dempeus, i tot seguit es farà la DESPERTADA POPULAR.