III Fira Màgica de Santa Susanna se celebrarà els dies 28, 29 i 30 de juny

Els propers dies 28, 29 i 30 de juny tindrà lloc a Santa Susanna (Barcelona) la tercera edició de la Fira Màgica. Una tercera edició que confirma el creixement d’una proposta innovadora en el nostre territori. Una proposta que intenta créixer en qualitat i que cada cop atreu més atenció del públic. Una Fira Màgica que esta esdevenint en un punt de referència per tot allò màgic. Amb tota la ambigüitat i la polisèmia que aquest terme dona a la nostra llengua. Volem que tot aquell que cregui que fa o que pot fer màgia s’apropi a mostra-ho.


Des dels mags de les grans il·lusions, dels que tallen a persones sense vessar sang, dels que trenquen bitllets amb la seguretat de tornar-los a ajuntar. Tindrem entre nosaltres alguns dels millors mags de la nostra terra. El màgic Andreu, el mag Kirman, el mag Magoo, el mag Lari, el mag Selvin, el mag Matas, el mag Alis Kim, entre d’altres posaran la màgia i el il·lusionisme dalt de l’escenari. Un escenari, ple de màgia, que tancarà diumenge amb la Gran Gala Màgica, un espectacle amb la millor màgia del país. Però també hi haurà màgia sota l’escenari. Màgia de prop, de taula o micromàgia. Petits trucs dels qui saben treure una moneda de l´orella del qui l’observa.

La màgia però, té altres facetes. Una d’elles es ven i es compra s’explica i es demostra. Es la màgia de la fira. La màgia de les mans d’aquells que fan artesania. Els objectes màgics, els minerals i els cristalls, les flors i les herbes i un gran ventall de productes que milloren això i allò. Una fira per passejar i per veure, per triar i remenar.

La màgia de les mans no només serveix per fer objectes. També serveix per fer teràpies, per conèixer el nostre cos, per relaxar-lo. Sota el genèric títol de zona de massatge, amb la tranquil·litat que confereix el boscos i els jardins de la Masia de Can Ratés hi haurà Shiatsu, massatge tailandès, massatges terapèutics i moltes més variants de la màgia de les mans.

Clar que la fira no podia girar l’esquena al que a voltes s’ha considerat més màgic: la temptació per veure en els oracles el futur que s´ens prepara. La zona d’oracles està separada de la Masia per una llarga piscina, travessada per un pont que dona pas a la zona d’oracles. Tarot, vidència, astrologia són només algunes de les varies modalitats d’oracles que estaran presents a la fira.

Tampoc no hi podia faltar un espai per a la reflexió, l’aprenentatge, la demostració i els tallers. Un espai on els grups d’investigació com AUFaC donen a conèixer els fruits de la seva investigació. “Colors de l´ànima, formes de l´esperit i somnis de l´infinit” es el lema amb el que aquesta associació obrirà les portes de la Masia per donar a conèixer el seu treball inèdit. Diagnosis de l’ànima, diagnosi astrològica, lectures de feng-shui, tallers geopedagògics, interpretació dels somnis, experiències ludico-terapeutiques són en algunes de la propostes d’aquesta associació. Però les sales de la Masia son múltiples i hi ha lloc per un bon grapat de tallers. Xavela Vargas dirigirà el taller d´art i curació. José Maria Moreno realitzarà el taller pràctic de somnis i astrologia. Marta Povo ens explicarà com pot incidir el feng shui en el nostre habitat. José Maria Moreno i Xavela Vargas presentaran l´experiència “La percepció màgica del món”. I la màgia de la veu estarà en les mans de na Rosa Zaragoza amb el seu taller de cant.

Però no tot són tallers i xerrades, demostracions i col·loqui. La revetlla de Sant Pere crida a fer gresca. La gresca més mediterrània amb l’orquestra Tràfic, al pati de la masia, amb la fresca del vespre, fins a altes hores de la matinada. Per als mes joves i pels que ho són menys.

A mitja nit de dissabte, mentre els músics descans, s´encén el foc per fer la queimada gallega per a tots els presents. Aquesta només serà un preludi per al gran ritual de la fira. Entrada la nit de dissabte, amb la col·laboració de qui ho desitgi es farà el ritual d’agraïment i purificació.

També hi hauran telescopis per observar els estels durant tota la nit, amb xerrades amb tres dimensions sobre els astres del nostre sistema solar.

La segona exposició de MailArt amb creacions artístiques d’arreu del món sobre la màgia del foc.

Tindreu un espai reservat al Ioga de meditació i al Tai-txí on podreu contemplar exhibicions i conèixer les fascinants arts orientals.

La màgia del conte tampoc no l’hem passada per alt. Contes per als qui ja s’han oblidat de sentir contes, contes per adults. Rosa Zaragoza, Sílvia Llorente i Albert Estengre ens oferiran la màgia del conte a la vesprada del dissabte.

Pels qui sàpiguen apreciar la màgia de la gastronomia, la fira màgica organitza el sopar màgic amb molta màgia.

Els infants també hi tenen un lloc amb tanta màgia. el mag Selvin ha preparat un espectacle per a ells: Ecodiver. El pallasso màgic Ruscus Patruskus ens oferirà el seu espectacle pels nens i nenes, mentre que l’associació catalana de mags ensenyarà als més petits com fer màgia. Un ventall d’activitats per passar un dissabte per la tarda amb tota ala família. Però també durant tot el cap de setmana hi ha a la disposició de tots els nens una ludoteca on tot jugant els pares poden deixar els petits.