Inauguració dels nous locals municipals de la plaça Carlos Trias de Vilassar de Mar

Diumenge 27 d´octubre a les 12 hores s´inauguren els nous locals municipals ubicats a la plaça Carlos Trias, al Districte III de Vilassar de Mar. Fruit d´un procés de participació engegat per l´Ajuntament l´any 2000, els veïns i veïnes del barri han reflexionat sobre el futur del barri i han decidit conjuntament amb tècnics i polítics del consistori, el disseny i les activitats dels locals municipals que estan ubicats a la plaça Carlos Trias, al costat de la pista poliesportiva.


El procés de participació va començar el setembre del 2000 gràcies a un conveni entre l´Ajuntament i la Diputació. Des del Postgrau de Participació i Desenvolupament Sostenible de la Universitat Autònoma de Barcelona es va iniciar un procés de participació al barri de El Barato. Dos grups d´alumnes de pràctiques del Postgrau es van encarregar de dinamitzar i coordinar el treball durant els dos cursos acadèmics. El procés ha consistit en reunions i tallers amb veïns i veïnes del barri, entitats, tècnics municipals i també polítics que han servit per conèixer millor la realitat del barri, fomentar el teixit associatiu i perquè sorgissin propostes d´utilització i disseny dels locals municipals. Els locals s´utilitzaran com a casal per a les entitats del barri, sala d´exposicions, local de reunions i per a les activitats de les entitats, associacions i també l´Ajuntament.

Aquest procés de participació, però, no acaba amb la inauguració dels locals, sinó que pretén continuar amb el Pla de Desenvolupament Comunitari que té com a objectiu la millora de la qualitat de vida del barri i que es desenvoluparà a partir del 2003.

L´acte d´inauguració s´obrirà amb una presentació del regidor de Participació Ciutadana, Xavier Vilella. Després, dues tècniques de Participació de l´Ajuntament explicaran com ha anat el procés i la cloenda anirà a càrrec de l´alcalde, Pere Almera. A continuació, hi haurà un piscolabis per als assistents.