Itineraris i afectacions al trànsit de Mataró per les processons de Setmana Santa 2002

Els actes de la celebració de Setmana Santa a Mataró, organitzats per una comissió ciutadana de la qual formen part les diferents confraries, germandats i Armats, afecten puntualment el trànsit de la ciutat.

A continuació es detallen els recorreguts de les processons i les conseqüents afectacions a la circulació i al transport públic Mataró Bus:


Dimecres 27 de març

. Hora i acte: 20,00 h. Via Crucis de Maria Auxiliadora
. Organitza: Hermandad de Nuestro Padre Jesús Nazareno y de Nuestra Señora de la Esperanza.
. Itinerari: Església de Maria Auxiliadora – avinguda Puig i Cadafalch – plaça Isla Cristina – carrer Sant Joan Bosco – carrer València – carrer Pla de Bages – carrer Burriac – carrer Maria Auxiliadora – plaça Gatassa i parròquia Maria Auxiliadora.

Dijous 28 de març

. Hora i acte: 19,00 h. Recollida de la bandera
. Organitza: Armats de Mataró
. Itinerari: La Riera (sortida del número 117) – carrer Nou – plaça Santa Maria – carrer Nou – La Riera – carrer Barcelona – plaça Peixateria – carrer Sant Cristòfor – plaça Gran – carrer d’en Palau – plaça de l’Ajuntament – La Riera – carrer Nou i plaça Santa Maria.

A les 19,30 hores s’arribarà a l’Ajuntament per fer els quadres d’homenatge.

. Hora i acte: 20,30 h. Processó de Dijous Sant
. Organitza: Hermandad de Nuestro Padre Jesús Nazareno y de Nuestra Señora de la Esperanza.
. Itinerari: Esglèsia de Maria Auxiliadora – avinguda Puig i Cadafalch – Maria Auxiliadora – plaça Gatassa – avinguda Gatassa – passeig Ramon Berenguer III – carrer Rosselló – plaça Isla Cristina – avinguda Puig i Cadafalch i Esglèsia de Maria Auxiliadora.

. Hora i acte: 21,00 h. Processó del Silenci, amb la participació dels misteris Oració del Senyor a l’hort i Coronació d’espines
. Organitza: Armats de Mataró
. Itinerari: Carrer Sant Francesc d’Assís – carrer Sant Bru – carrer Cristina – El Rierot- Camí Fondo- carrer Portal de Valldeix i carrer Sant Francesc d’Assís.

Divendres 29 de març

. Hora i acte: 18,30 h. Anar a cercar el Sant Crist al Prat de la Riba
. Itinerari: Sortida de La Riera (número 117) – carrer Bonaire – carrer Sant Francesc d’Assís – carrer Sant Bru – carrer Cristina – carrer Prat de la Riba – carrer Cristina – carrer Sant Bru – carrer Sant Francesc d’Assís i plaça Santa Maria.

. Hora i acte: 19,30 h. Processó General de Divendres Sant
. Organitza: Comissió de Setmana Santa de Mataró
. Itinerari: plaça Santa Maria – carrer Sant Francesc d’Assís – carrer Bonaire – carrer Argentona – El Torrent – plaça de les Tereses- carrer Santa Teresa i plaça Santa Anna.

. Hora i acte: 17,30 h. Acompanyament a la Processó General
. Itinerari: Avinguda Puig i Cadafalch (Salessians) – plaça Granollers – carrer Tetuán – carrer Sant Benet – carrer Sant Josep – La Riera – carrer Nou i plaça Santa Maria.

. Hora i acte: en acabar la Processó General. Acompanyament de la Processó General
. Itinerari: Plaça Santa Anna – Muralla de Sant Llorenç – carrer Sant Josep – El Torrent – carrer Isern – plaça Granollers – avinguda Puig i Cadafalch i Salessians.

Dissabte 30 de març

. Hora i acte: 18,30 h. Processó de Dissabte Sant
. Itinerari: carrer Molí de Dalt – passeig dels Molins – passeig del Desviament – carrer Mare de Déu de l’Esperança – carrer Nicolau Guañabens – carrer Ávila – avinguda del Velòdrom i ronda Doctor Ferran.

Durant les processons de Setmana Santa és previsible que es produeixin retencions i desviacions de la circulació segons els diferents itineraris i, per tant, es recomana no accedir als llocs afectats en cotxe i es recorda que no es pot estacionar en els carrers del recorregut.

Actuacions de la Policia Local

Al llarg d’aquests dies la Policia Local prestarà servei de vigilància i protecció als actes organitzats per les parròquies i confraries de la ciutat per assegurar el normal desenvolupament dels mateixos. Els agents vetllaran per la seguretat dels participants i espectadors, garantint el tancament dels carrers afectats pels itineraris, dirigint el trànsit cap a vies alternatives i deixant nets de vehicles estacionats els carrers dels itineraris .

En aquest sentit, la Policia Local fa una crida a la col˙laboració i recorda als veïns que durant les hores de prohibició, estacionin els seus vehicles en vies properes.

Modificacions de recorregut del Mataró Bus

L’empresa de transport públic Mataró Bus, amb motiu de la processó de Dissabte Sant, preveu retencions a les línies 0, 3 i 4, al seu pas per Molins i Cirera, i un canvi de recorregut de la línia 4, a partir de les 20,00 hores.

Així, es modifica el recorregut de la línia 4: a partir de l’entrada de la processó a la ronda doctor Ferran aquesta línia es desviarà. Després de la parada de Mataró Parc, baixarà per la carretera de Cirera, enlloc de fer-ho per la ronda Joan Peiró, i girarà per la ronda Frederic Mistral on recuperarà l’itinerari habitual. S’anul˙len les parades de la ronda Joan Peiró i s’incorpora una parada provisional a la carretera de Cirera (davant la parada de pujada).