Jornada: La gestió de l’habitatge i el treball amb les comunitats de veïns

L’objectiu d’aquesta jornada és donar a conèixer el marc normatiu que regula les condicions d’accés i ún dels habitatges així com el treball que es fa des dels municipis amb les comunitats de veïns. Va adreçada a responsables polítics i personal tècnic de les àrees i serveis municipals encaregats d’intervenir amb les comunitats de veïns per motiu de la convivència veïnal i d’habitatge, especialment policia local, serveis socials, urbanisme i polítiques d’immigració.

PROGRAMA:


10:00h.- Benvinguda, a càrrec de Neus Serra, consellera delegada de l’Àrea de Benestar Social i Educació del Consell Comarcal del Maresme.

10:30h.- “La Llei del Dret a l’habitatge i el Pacte Nacional per a l’habitatge”, a càrrec de la Secretaria d’Habitatge i Millora Urbana del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

11:30h.- Experiències de treball amb les comunitats de veïns: Salou, l’Hospitalet de Llobregat i Terrassa.

  • L’experiència de l’Ajuntament de Salou, a càrrec de Carme Serra, tècnica d’Immigració
  • L’experiència de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, a càrrec de Jesús Moya i Maria Arrufat, tècnics del Servei Municipal de Suport a les Comunitats de Veïns i Veïnes.
  • L’experiència de l’Ajuntament de Terrassa, a càrrec de Gemma García, cap del Servei de Ciutadania i Drets Civils.

13:00h.- Debat

13:30h.- Coclusions i cloenda

Data: 2011-12-01

Lloc: Consell Comarcal del Maresme (Plaça Miquel Biada, 1 de Mataró. Entrada per cantonada avinguda Maresme – avunguda Jaume Recoder)