L'Ajuntament d'Alella aprova inicialment la modificació urbanística a l´àmbit de Can Segura

El municipi guanyarà 2.000 m2 d´equipaments i zona verda més 333.000 euros per a l´adquisió de sòl públic destinat a habitatge social.

Sinopsi
El ple ordinari del mes d'abril de l'Ajuntament d'Alella va aprovar inicialment la modificació urbanística de l'àmbit de Can Segura que contempla la cessió i l'arranjament, a càrrec del promotor, de 2.000 metres quadrats de zona verda i equipaments més 333.000 euros per l'adquisió de sòl públic destinat a habitatge social.

Text
El ple de l'Ajuntament d'Alella del mes d'abril va aprovar inicialment, amb l'únic vot contrari de Gent d'Alella, la modificació urbanística de l'àmbit de Can Segura, una finca de 3.654 m2 situada entre el carrer Londres i Via Gandesa que actualment es troba en estat de semiabandonament.
La modificació contempla els acords assolits per la propietat i l'Ajuntament en un conveni urbanístic, segons el qual s'augmenta la densitat residencial, de 3 a 12 habitatges, sense incrementar el sostre edificable, que es manté en 1.461m2. Així, en lloc de construir-hi 3 habitatges unifamiliars que ocuparien la totalitat de la finca, es podran fer tres edificis plurifamiliars -de planta baixa, pis i sotacoberta- amb un màxim de 12 habitatges que s'alinearan a la façana del carrer Londres. Com a contrapartida, la propietat cedirà a l'Ajuntament i assumirà l'arranjament de la resta de la finca, 2000 m2 que es destinaran a equipaments i zona verda.
La inversió prevista pel condicionament dels espais públics, que permetrà l'arranjament i la connexió de les zones verdes del carrer Santa Gemma i Via Gandesa, ascendeix a 560.000€ que aniran a càrrec del promotor. L'Ajuntament també rebrà 333.000€ de la cessió del 10% de l'aprofitament mig que es destinaran a l'adquisició de patrimoni públic per a la promoció de habitatges socials en altres àmbits del municipi.
L'operació permetrà disposar d'un magatzem ja construït de 760 m2, que serà ampliat i destinat a matgazem de la brigada municipal.