L'Ajuntament d'Alella posa en marxa el programa ‘Créixer amb tu'

Consta de sis sessions adreçades a tots els pares i mares amb criatures de 0 a 3 anys.

Sinopsi
L'Ajuntament d'Alella posa en marxa avui el primer dels sis tallers del programa “Créixer amb tu” en els quals s'ofereix als pares i mares amb criatures de 0 a 3 anys material, explicacions i consells sobre aquesta important etapa evolutiva.

Text
L'Ajuntament d'Alella ofereix una nova eina per ajudar a les famílies en la criança dels seus fills. Són tallers i xerrades adreçats a pares i mares amb criatures de 0 a 3 anys sobre els aspectes més destacats d'aquesta etapa. Les sessions, que es fan a la Llar d'Infants Municipal Els Pinyons, formen part del programa Créixer amb tu promogut per la Generalitat. Consta de sis tallers, oberts a totes les famílies amb infants petits, en els quals es tractaran qüestions com els canvis familiars amb l'arribada d'un nadó, l'atenció, cura i educació de les criatures o la seva socialització.
A les sessions, de dues hores de durada -de 17.30 a 19.30h- s'oferirà als assistents material de suport complementari. Els tallers són gratuïts, però cal inscripció prèvia ja que les places estan limitades a 25 persones. Els tallers estan programats per al 29 de maig, 19 de juny, 10 de juliol, 21 d'octubre, 20 de novembre i 11 de desembre. A la primera sessió d'avui 29 de maig es parlarà sobre la incorporació d'una nova persona a la família i els canvis que es produeixen. El taller tracta temes com la compatibilitat de la cura de l'infant amb el món laboral i social, la gelosia i els canvis que es produeixen en el context familiar, entre d'altres.
Els tres primers tallers tracten aspectes evolutius de l'etapa de 0 a 18 mesos i els tres últims es centren a l'etapa de 18 a 36 mesos.
Contingut i calendari dels tallers:

Etapa de 0 a 18 mesos
Dijous 29 de maig: La incorporació d'una nova persona a la família i els canvis que es produeixen.
Dijous 19 de juny: Les atencions bàsiques a la criatura.
Dijous 10 de juliol: Interacció i comunicació.

Etapa de 18 a 36 mesos
Dimarts 21 d'octubre: El benestar i la salut de la criatura.
Dijous 20 de novembre: La cura, el desenvolupament i l'educació de les criatures.
Dijous 11 de desembre: La relació que s'estableix entre els diferents contextos de la vida de l'infant.
Per a més informació sobre el contingut del programa consulteu el web www.alella.cat