L’actuació prevista als jardins arqueològics de la Cadira del Bisbe de Premià de Dalt rep un FEDER

La Direcció General d’Administració Local, del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya, ha comunicat a l’Ajuntament de Premià de Dalt que l’actuació prevista a la Cadira del Bisbe concretament l’anomenada “Execució dels Jardins Arqueològics”, ha estat inclosa dins la relació d’actuacions 2002-2003 amb cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), amb una subvenció de 60.000,00 euros, i una despesa pública elegible de 120.000, 00 euros.


L’actuació prevista a la Cadira del Bisbe té un caràcter pioner a Catalunya, i és fruit d’un conveni entre la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i el Museu de Premià de Dalt. Així, l’estiu passat, un grup d’estudiants universitaris europeus i sudamericans, dirigits per la catedràtica Magda Saura, van ser a Premià de Dalt estudiant el terreny i enllestint una petita part d’aquest ambiciós projecte que té la voluntat de combinar l’arqueologia i recuperació del patrimoni amb una vessant més popular. Així, el projecte d’execució dels jardins arqueològics de la Cadira del Bisbe també contempla la construcció d’un parc, i fins i tot preveu actuacions musicals i líriques mitjançant la urbanització d’una àgora, una plaça pública aprofitant les condicions dels terrenys.

NOTA
Per a més informació, poseu-vos en contacte amb Premsa (Mònica Farré o Cristina Costa) als telèfons 617 38 39 74, 637 50 94 72, o bé a través del correu electrònic pluraletc@airtel.net