L’augment del consum gira la tendència de les darreres setmanes i fa pujar la concentració de sodi a l’aigua subministrada a l’Alt Maresme

 
gràfica d’evolució de la concentració de sodi

{]}./ARXIUS/2008/fotos/sodi.jpg{]}El nivell de sodi a l’aigua subministrada a l’Alt Maresme s’ha disparat. Segons els resultats de l’analítica realitzada pel CCM el passat 20 de març, la concentració de sodi a l’aigua subministrada des de la Planta Potabilitzadora de Palafolls s’ha situat en 262 mg per litre, quan la setmana anterior el nivell registrat va ser de 146 mg per litre.
Aquest increment sobtat era previsible i es correspon amb un augment en el consum als onze municipis de l’Alt Maresme que reben l’aigua potable des de l’ETAP de Palafolls. Atès que la capacitat de subministrar aigua dolça és limitada, quan la demanda supera en volum a aquesta capacitat, la concentració de sodi a l’aigua abastada augmenta.  
gràfica d’evolució de la concentració de sodi
Els municipis que reben aigua potable des de l’ETAP de Palafolls són: Palafolls, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Canet de Mar, Arenys de Mar, Arenys de Munt i Sant Iscle de Vallalta. Algun d’aquests municipis fa servir també aigua de captacions pròpies, per tant les dades de concentració de sodi en aquests casos cal corregir-les al parlar de subministració d’aigua en baixa. Cal que totes aquelles persones que hagin de tenir present els nivells de sodi de la seva dieta, independentment del motiu, tinguin present el contingut de sodi que aporta l’aigua potable.