L’Agrupació de Municipis amb Transport Urbà, de la qual forma part Mataró, tindrà representació a l’Autoritat del Transport Metropolità

El dimecres, 25 de setembre, el regidor de Via Pública de l’Ajuntament de Mataró, Joan Antoni Baron, s’han reunit a Granollers amb els representants dels altres quinze municipis que ara fa un any van constituir l’Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU).


En aquesta assemblea general s’han escollit, entre d’altres, els membres de l’AMTU que estaran representats dins de l’Autoritat del Transport Metropolità i s’ha anunciat la incorporació de dos nous municipis, Molins de Rei (Baix Llobregat) i Castellbisbal (Vallès Occidental). També s’ha aprovat el logotip de l’Agrupació.

Josep Pujadas, president de l’AMTU i alcalde de Granollers i Antoni Prunés, vicepresident de l’AMTU i regidor delegat de Mobilitat Urbana, Transport i Trànsit de l’Ajuntament de Terrassa seran membres del Consell d’Administració de l’Autoritat Metropolitana del Transport, segons s’ha decidit en l’assemblea general que ha tingut lloc aquest migdia a Granollers. Antoni Prunés també formarà part del Comitè Executiu de l’ATM mentre que Josep M. Amorós, secretari general de l’Ajuntament de Granollers formarà part del Comitè de l’Assessoria Jurídica; Josep Lluís Castell, cap de l’Àrea de Serveis Municipals de l’Ajuntament de Granollers, de la Comissió Tècnica, juntament amb Lluís Alegre, director de l’Àrea de Mobilitat Urbana de l’Ajuntament de Terrassa; i, finalment, Joan Benet, regidor de Via Pública de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú formarà part de la Comissió Econòmica.

L’ATM ha canviat els estatuts per fer possible l’entrada de l’AMTU com a membre de ple dret.

D’altra banda, s’ha informat de la incorporació a l’AMTU de Molins de Rei i Castellbisbal. D’aquesta manera ja són divuit els municipis que integren aquesta entitat que té com a finalitat contribuir a la millora del transport col·lectiu del qual són titulars els ens associats. Aquests divuit municipis representen un milió d’habitants i trenta milions de viatgers transportats: Sabadell, Terrassa, Mataró, Manresa, Rubí, Granollers, Vilanova i la Geltrú, Vic, Igualada, Vilafranca del Penedès, Sitges, Parets del Vallès, Caldes de Montbui, Cardedeu, Lliçà d’Amunt, Abrera.

L’AMTU es marca com un dels reptes de futur continuar les negociacions per assolir la integració tarifària que, en aquests moments estan duent a terme municipis com Terrassa, Vilanova i la Geltrú i Granollers. Pujadas ha dit que s’obre un horitzó d’esperança perquè la Generalitat aporti diners al finançament del transport urbà i l’Estat incrementi l’aportació que hi destina.

Finalment, l’AMTU ha sol·licitat a l’ATM que el desdoblament de la línia ferroviària Barcelona-Puigcerdà també es faci en el tram que va de la Garriga a Vic.