L’Ajuntament d’Arenys de Mar i la Fundació La Caixa inauguren un nou espai per a la gent gran

L’edifici Calisay d’Arenys acollirà un Esplai per a la Gent Gran

L’alcalde d’Arenys, Joaquim Ponsarnau i el Vice-president de la Fundació “la Caixa”, Alejandro Plasencia, inauguren aquest dimarts a les 12 del migdia el nou local de l’esplai per a la gent gran d’Arenys de Mar que esta ubicat a l’antiga fàbrica Calisay.

El nou esplai, que abans estava situat al Passeig de Josep Xifré, té una superfície de 505 metres quadrats i forma part del nou centre cultural del Calisay. L’objectiu de les dues institucions és que l’esplai tingui unes instal·lacions adequades a les necessitats actuals dels 700 socis que assisteixen al centre.


Els actes de la inauguració

Dimarts a les 12, es fa l’ACTE INSTITUCIONAL d’inauguració oficial. Fidel Soler, President de l’Esplai presentarà l’acte on hi intervindran Alejandro Plasencia Vicepresident de la Fundació La Caixa i Joaquim Ponsarnau Alcalde d’Arenys. Després hi haurà un CONCERT a càrrec del conjunt IN NOBIS, i un aperitiu per a tots els assistents.

Dijous, a les 11 del matí, a la Sala Polivalent del Calisay tindrà lloc una MISSA oficiada per Mossèn Martí Amagat, rector d’Arenys,

A continuació es farà una JORNADA DE PORTES OBERTES a les instal·lacions de l’Esplai.
A la tarda, a 2/4 de 6 hi haurà un ball de germnaor i ball amenitzat pel conjunt MILLENNIUM.

I dissabte, FESTA POPULAR, a les 6 de la tarda, JORNADA DE PORTES OBERTES , i a les 7, a la Sala Polivalent, CONCERT a càrrec de l’orquestra AMICS DE LA MÚSICA.


El nou Esplai

L’Esplai d’Arenys de Mar el gestiona l’associació de Gent Gran d’Arenys de Mar i forma part de la xarxa d’Esplais de la Fundació “la Caixa”.

L’esplai d’Arenys de Mar disposarà d’una ciberaula per apropar a la gent gran a les noves tecnologies i que d’aquesta forma puguin aprendre els secrets d’informàtica. A més, els usuaris del centre podran participar en els diferents tallers, conferències i difererents activitats relacionades amb la cultura, la salut, la comunicació i el medi ambient. Aquesta inciativa s’emmarca dins el Programa de Gent Gran de la Fundació “la Caixa” que vol promoure el paper actiu de la gent gran en la societat a través d’activitats que potencien el voluntariat, la informació i la formació continuada així com l’associacionisme.

Les noves tecnologies

L’Esplai de Gent Gran d’Arenys de Mar disposarà d’una ciberaula, un espai idoni tant per a la formació com per a la interrelació dels seus usuaris. Consultar notícies, buscar informació, enviar correus o parlar a través d’un xat, són algunes de les activitats que podran desenvolupar els usuaris del centre. A la ciberaula es podran consultar llibres, vídeos, diaris, revistes, CD-Roms que donen un suport complert per a millorar els serveis que l’esplai ofereix als seus socis.

Amb aquesta iniciativa es pretén que sigui un lloc obert a iniciatives que fomenten les relacions intergeneracionals i que converteixen el centre de gent gran en un espai obert de comunicació.

L´objectiu de l´Esplai d’Arenys de Mar, com els de la resta d’Esplais Propis de la Fundació “la Caixa” i els que té en conveni amb altres administracions, és múltiple: promoure la funció integradora i activa de les persones grans en la societat, facilitar que aquestes persones organitzin les seves activitats i intervinguin en la gestió de l´entitat, estimular i promoure les relacions entre ells i canalitzar les seves necessitats i interessos.

´n}Xarxa d’esplais{n}

La inauguració del nou local s’inclou dins el programa que la Fundació “la Caixa” promou per fomentar la participació i integració social de la gent gran. Es tracta de conferències, visites i tallers relacionats amb temes de voluntariat, salut i prevenció, medi ambient, ciència i tecnologia. L’objectiu és fomentar la formació continuada de la gent gran, alhora que es millora la seva qualitat de vida.


Ajuntament d’Arenys de Mar
Regidoria de Benestar Social