L’ajuntament d’Arenys de Mar organitza diversos actes per explicar el Pla General

L’Ajuntament d’Arenys inicia un procés d’informació pública per posar sobre la taula les propostes de revió del Pla General. Un cicle de xerrades informatives, una exposició gràfica, i un diptic informatiu donaran a conèixer a tots els arenyencs el Pla i serviran per fomentar la participació ciutadana en el procès de revisió.


El cicle de xerrades informatives comença aquest dijous i es perllongarà fins a primers de maig. L’equip redactor del projecte serà l’encarregat de coordinar les xerrades. Aquest dijous a les vuit del vespre a la sala noble del Calisay, parlarem de Població i demografia: del creixement de la nostra vila, de la mobilitat dels convilatans, dels llocs de treball…
Es molt important que els arenyencs i arenyenques puguem dir la nostra; aquest cicle de xerrades informatives s’ha pensat especialment per donar veu a la participació de totes les persones que hi estiguin interessades.

En paral·lel hores d’ara la Regidoria d’Urbanisme esta treballant en una exposició molt gràfica per donar a conèixer els eixos de treball del pla. L’exposició es podrà veure properament i fins al mes de juny a la sala d’exposicions del Calisay. Un altre eina de difusió de les propostes del Pla, es l’edició d’un diptic distribuit a totes les llars arenyenques per explicar-ne els aspectes més importants.

Què es el l’avanç del pla general d’Arenys de Mar?

Es tracta de la figura de planejament urbà que permet formular els criteris, objectius i solucions generals de planejament. Una vegada sotmès a informació pública analitzats i integrats els suggeriments rebuts, i formulats els objectius urbanístics per l’Ajuntament, serà possible passar a la fase de formulació del Pla.

L’anterior pla es va aprovar el 27 de juny de 1984. Des d’aleshores s’han produït canvis molt importants tant en la legislació urbanística aplicable, com en el propi territori municipal. La revisió implica, necessàriament, posar al dia les bases cartogràfiques utilitzades en els diferents documents, atendre la nova configuració territorial del municipi sorgida de les noves infraestructures, urbanitzacions i edificacions així com efectuar una lectura actualitzada dels objectius formulats i contrastar-la amb els problemes present. Indica en definitiva repensar el futur urbanístic i establir una estratègia d’acció.

Les línies d’actuació s’han proposat entorn a 7 grans temes: l’encaix territorial d’Arenys de Mar, els problemes d’accessibilitat i de connectivitat, la definició de l’estructura territorial municipal, la definició més específica de l’estructura urbana, la problemàtica de l’ordenació física del casc urbà, i la definició de les àrees d’oportunitat i de les operacions singulars estratègiques.

Aquest es el calendari de les xerrades previstes

Dijous 21 de març
A les vuit del vespre, a la sala noble del Calisay
POBLACIÓ I DEMOGRAFIA
Creixement, mobilitat, llocs de treball…
A càrrec de l’equip redactor del projecte.

Dijous 4 d’abril
A les vuit del vespre, a la sala noble del Calisay
TERRITORI I MEDI AMBIENT
Agrícola, forestal, sòl urbà, la platja…
A càrrec de l’equip redactor del projecte.

Dijous 11 d’abril
A les vuit del vespre, a la sala noble del Calisay
ACCESSIBILITAT I COMUNICACIÓ
Xarxa viària, aparcaments, connexions…
A càrrec de l’equip redactor del projecte.

Dijous 18 d’abril
A les vuit del vespre, a la sala noble del Calisay
ECONOMIA
Sectors productius, anàlisi de futur, inversions…

Dijous 25 d’abril
A les vuit del vespre, a la sala noble del Calisay
EQUIPAMENTS
Equipament públic i privat, sòl qualificat, estat de les instal·lacions…

Dijous 2 de maig
A les vuit del vespre, a la sala noble del Calisay
NUCLI URBÀ
Edificacions, infraestructures, recuperació…


Ajuntament d’Arenys de Mar
Regidoria d’Urbanisme

18 de Març de 2002