L’ajuntament de Canet presenta la nova coordinadora de Ràdio Canet

Mª Rosa Martínez Planet va ser presentada ahir als mitjans de comunicació com a nova coordinadora de l’emissora de ràdio municipal de Canet de Mar.

Mª Rosa Martínez és estudiant del darrer any de la carrera de Periodisme i està vinculada a Ràdio Canet des de fa temps. Martínez ha estat l’escollida per ocupar aquesta plaça vacant des de fa més d’un any, després d’un llarg procés de selecció mitjançant un concurs-oposició al qual van presentar-s’hi vuit persones.


En la presentació d’ahir dimecres, l’equip de govern de l’Ajuntament de Canet va felicitar públicament la nova coordinadora i va congratular-se que el procés de selecció s’hagués fet de manera democràtica, garantint així la independència política que tot mitjà de comunicació ha de tenir.

Per la seva banda, Mª Rosa Martínez, que va venir acompanyada d’en Marc Vidal, nou cap d’Informatius i d’en Ricard Benlliure, responsable de l’equip tècnic de l’emissora, va mostrar-se molt il.lusionada amb aquesta nova etapa que enceta Ràdio Canet.

Martínez va destacar que, malgrat ser un equip de persones força jove, faran ràdio per a totes les edats. El nou sistema de treball serà mitjançant grups de treballadors i voluntaris que es repartiran la franja horària i oferiran suport a la resta de col.laboradors que vulguin fer programes de periodicitat setmanal.

La Ràdio Fórmula, “estrella” fins ara de la programació de moltes emissores locals i també de Ràdio Canet, cedirà terreny als espais informatius, de debat, tertúlies, retransmissions esportives i programes temàtics.
Els informatius tindran mitja hora de durada i se’n farà una edició al migdia i una al vespre. A més, durant tot el dia hi haurà l’apartat de serveis, que inclourà informació del trànsit, del temps, farmàcies de guàrdia, etc.

Actualment, Ràdio Canet la formen, entre treballadors i col.laboradors, unes 25 persones, xifra que es pretén augmentar, ja que l’emissora ha arribat a tenir en anys anteriors fins a 100 col.laboradors, la qual cosa demostra que al poble de Canet li agrada fer ràdio i que vol que aquesta funcioni.

Per últim, Mª Rosa Martínez va destacar que la seva figura no és la de directora, sinó la de coordinadora, i que això vol dir que haurà de gestionar la feina de tot un equip de persones, però que el funcionament intern serà mitjançant el consens de tothom en tots els temes rellevants per l’emissora. “Funcionarem com una assemblea, on totes les decisions sorgiran de l’acord entre tots nosaltres”.

Actualment, estan redactant una normativa interna que hauran de complir totes aquelles persones i grups que vulguin participar en qualsevol àmbit relacionat amb Ràdio Canet.


Canet de Mar, 21 de març de 2002