L’ajuntament de Dosrius demana la col.laboració veïnal per millorar la seguretat ciutadana

La idiosincràcia i les característiques del municipi de Dosrius ens porten, en tema de seguretat, a què sigui un municipi complicat. Per aquest motiu, en els últims anys l’increment de policies locals ha sigut notable i això es tradueix en més efectius per als nuclis urbans, industrials, carreteres, etc.

Malgrat tot, en els últims mesos hem patit una sèrie de robatoris, que segons forces de l’estat d’àmbit provincial són entesos com un fet quotidià i normal dintre de la col.lectivitat general.


Malgrat aquesta normalitat que ens han transmès, l’Ajuntament de Dosrius ha tingut molts contactes i reunions amb col.lectius, per tal de buscar les millors fórmules possibles perquè aquests incidents tan desagradables com són els robatoris puguin ser reduïts considerablement i, fins i tot, nuls en el nostre municipi.

Entre moltes altres propostes recollides n’hi ha una que considerem molt important, que és la de demanar col.laboració a tota la població. A tal efecte s’ha enviat un avís que va acompanyat d’un adhesiu amb els telèfons de la policia local i de la guàrdia civil, per tal que es col.loqui en el telèfon de cada casa, i en cas d’urgència es pugui tenir a mà. A continuació transcrivim el contingut d’aquest avís que s’ha passat casa per casa:“ATENCIÓ VEÏNS I VEÏNES DEL MUNICIPI DE DOSRIUS

La present circular és per demanar la col.laboració de tots vostès, per ajudar la Policia Local i la Guàrdia Civil, en cas que es detecti o se sospiti de qualsevol persona o cotxe que cridi l’atenció i provoqui mala sensació.

A tal efecte, cal que tinguin present una sèrie de normes i passos a seguir, trucant als números de la Policia Local o de la Guàrdia Civil, que s’acompanyen en forma d’adhesiu, per tal que els col.loqui a prop del seu telèfon:

1) Cal trucar, en cas d’un cotxe sospitós, i si és possible agafar la matrícula, color i marca.

2) Cal trucar, en el cas de veure persones sospitoses i inhabituals que fan moviments estranys.

3) Cal trucar, en el cas que sentim sorolls en els immobles veïns.

4) En cap cas, s’aconsella prendre iniciatives particulars, ja que poden tenir conseqüències desafortunades. El que s’ha de fer sempre és trucar als números de telèfon dels cossos de seguretat.”Els números de telèfons són els següents:


* Policia Local Tel. 93 791 81 80
Mòbil 667 42 48 11

* Guàrdia Civil Tel. 93 797 13 53
Josep Jo i Munné
Alcalde

Dosrius, 27 de febrer de 2002