L’ajuntament de Dosrius vol recuperar cinc fonts del municipi en el decurs d’aquest any

 

L’Ajuntament de Dosrius vol engegar un procés per tal d’anar recuperant fonts dins el terme municipal. El seu passat dedicat a la vinya va fer que hi haguessin una gran quantitat de fonts en tot el terme i, per aquest motiu, es vol, de mica en mica, anar fent els projectes per poder recuperar-les i així, d’aquesta manera, poder fer uns itineraris, tipus senders de muntanya, que vagin connectant aquestes fonts tan emblemàtiques en el passat.

L’encàrrec que s’ha realitzat i es vol portar a terme aquest any és el de cinc fonts: La de la Moreneta, la de la Serp, la de Sant Nicolau, la Font del Mal Pas i la de l’Homs.


L’Ajuntament té contactes amb el diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, per tal que la recuperació d’aquestes fonts pugui ser subvencionada per aquesta administració i així, any rera any, intentar anar recuperant totes les antigues fonts que en el seu dia van fer un gran servei a la població del nostre municipi, degut al lligam que tenia amb les seves vinyes i els seus boscos, ja que era un dels mitjans de supervivència en el passat.

Tanmateix, també s’ha encarregat actualitzar el cens d’arbres catalogats. El nostre municipi té una gran extensió forestal, que guarda dins dels seus boscos i canals arbres de gran interès. Per aquest motiu, cal la seva catalogació i posterior conservació. A tal efecte, s’ha engegat la revisió del cens per poder obtenir una actualització del nostre patrimoni en tema d’arbres.

Josep Jo i Munné
Alcalde

Dosrius, 23 d’abril de 2002.

Fotografies:


Font de Sant Nicolau a Dosrius.  
Cliqueu aquí
Font de la Moreneta a Canyamars (imatge que encapçala la informació)