L’Ajuntament de Mataró i l’Associació de Veïns de Rocafonda presenten públicament el pla dissenyat perquè els ciutadans s’impliquin en la reforma urbana

És el primer Pla de Participació Comunitària que es tira endavant a la ciutat

Dissabte, 25 de maig, va tenir lloc al Centre Cívic de Rocafonda la presentació pública del Pla de Participació que va associat al Pla Integral de Rocafonda-El Palau (2001-2007).

L’acte va ser presidit per la consellera-delegada d’Igualtat i Solidaritat, Consol Prados, i pel president de l’Associació de Veïns de Rocafonda, l’Esperança i Ciutat Jardí, José Ramón Soria. També hi van intervenir el comissionat del Pla Integral, Antonio Merino, que eva explicar a grans trets que és el Pla Integral i quins són els seus objectius principals; i també la responsable del pla de participació, Yolanda Jiménez, que va donar els detalls sobre el mateix.


El pla de participació comunitària no té precedents a la ciutat i va néixer la tardor passada de la voluntat de l’Ajuntament de fer els plans de reforma urbana en concertació amb la ciutadania i els agents socials i econòmics, per tal de millorar la qualitat de vida, dignificar els espais, cohesionar territorialment la ciutat i impulsar-la econòmicament.

Aquesta iniciativa ha estat precedida per un període d’anàlisi i debat de la realitat del barri que va seguir a la signatura d’un conveni entre l’Ajuntament i l’Associació de Veïns de Rocafonda, Esperança, i Ciutat Jardí el 6 de novembre de 2001. Els principals objectius de l’acord van ser: impulsar el teixit associatiu i estudiar noves formes de participació ciutadana; millorar la qualitat de vida; impulsar el diàleg, el civisme i la convivència; i fomentar la vertebració social.