L´Ajuntament de Vilassar de Mar s´adhereix a la campanya “Compta fins a tres”

L´Ajuntament s´ha adherit a la campanya “Compta fins a tres” que promou la Diputació de Barcelona. La campanya pretén oferir a les famílies amb fills amb edat escolar orientacions i recursos per actuar adequadament davant l´activitat esportiva dels seus fills i així fomentar l´esport educatiu. També un altre objectiu és aconseguir que hi hagi menys agressivitat en l´esport controlant els impulsos i respectant al màxim els companys.


L´Ajuntament està fent difusió de la campanya a través de diferents pancartes instal·lades a les proximitats dels centres educatius de la població i amb la tramesa de cartes a les famílies que tenen fills d´entre 3 i 16 anys. Les cartes contenen una presentació de la campanya així com uns tríptics on s´expliquen els objectius i la filosofia de l´esport en edat escolar, es fa un repàs de les tasques que poden assumir els pares en la pràctica esportiva dels fills i es donen recomanacions concretes a les famílies per tal de transmetre els valors positius de la competició esportiva, entre ells que es respectin les decisions arbitrals encara que siguin equivocades i el respecte a l´afecció i equip contrari.

La campanya comptarà amb una conferència sobre “el paper de la família en l´esport d´iniciació” que es farà el 4 d´octubre a les vuit del vespre a la sala d´actes del CEIP Pérez Sala. L´acte anirà a càrrec de l´Àrea de Psicologia Bàsica del Departament de Psicologia de l´Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona