L’Ajuntament posa en marxa un menjador per a gent gran al Casal d’Avis de Cerdanyola

L´Ajuntament ha posat en marxa el primer menjador per a gent gran de la ciutat, on els majors de 60 anys podran gaudir d´un menú diari per tan sols 4 euros.


El servei ha començat avui com a experiència pilot al Casal d´Avis de Cerdanyola (passeig Ramon Berenguer III, 84-86) i té com a objectiu facilitar a la gent gran que pugui gaudir d´àpats nutricionalment equilibrats a un preu assequible. Aquest servei és especialment útil per a aquells que no poden cuinar o que necessiten l´assistència regular de terceres persones per a fer els menjars.

El Departament de Sanitat i Serveis Socials reforça el servei amb el suport d´un micro-bus destinat a facilitar el desplaçament de les persones amb dificultats de mobilitat, principalment les beneficiàries del programa d´atenció als majors de 80 anys. A més, treballadores familiars de l´Ajuntament col·laboraran en les tasques de les persones que necessitin atenció personalitzada, com ara suport per pujar o baixar del bus o control de la medicació.


24 places
El servei de menjador del Casal d´Avis de Cerdanyola disposarà, de moment, de 24 places diàries i estarà obert al públic entre les 13.30 hores i les 15 hores. Això sí, les persones interessades hauran d´avisar un dia abans i apuntar-se a una llista que tindran al bar del Casal.

L´empresa de càtering portarà els menús que se li hagin encarregat en arcons isotèrmics i els entregarà a la persona encarregada del bar, que els distribuirà tan bon punt vagin arribant els usuaris.

La gestió del menjador de Cerdanyola s´inclou en el contracte que té l´Ajuntament amb l´empresa Esport-3 per a la gestió del servei dels casals de gent gran municipals.


També menús de règim
El menú està format per un primer plat, un segon plat i unes postres. Cada dia del mes tindrà un menú diferent i els usuaris podran escollir entre el normal o el de règim. El servei inclou l´aigua i el cafè o tallat.