L’escriptor Joaquim Carbó guanya el II Premi Memorial Jaume Fuster

Vicenç Villatoro ofereix una xerrada durant l’acte de lliurament del premi

El dijous 23 de maig, el President del Patronat Municipal de Cultura, Remigi Herrero, va entregar el premi de la segona edició del Memorial Jaume Fuster. El guanyador d’enguany ha estat l’escriptor Joaquim Carbó.

El certamen està coorganitzat pel Patronat Municipal de Cultura i l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) va temir lloc a dos quarts de vuit del vespre a la sala d’actes de Can Palauet (carrer d’en Palau, 32).


En el transcurs de l’acte, l’escriptor Vicenç Villatoro, membre del jurat i director de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, va glossar la trajectòria literària de l’autor guardonat, Joaquim Carbó.

El guanyador, Joaquim Carbó

Joaquim Carbó (Caldes de Malavella, 1932) va ser el 1961 un dels fundadors de la revista Cavall Fort on encara continua com un dels membres dels consell de redacció. La seva producció s’adreça majoritàriament a un públic infantil i juvenil.

En els anys seixanta comença a escriure les seves primeres novel·les: “Un altre tòpic”, premi Joan Santamaria 1964 i “Els orangutans”, finalista del premi Sant Jordi de 1967.

Membre del col·lectiu Ofèlia Dracs, que reinvindica i assaja d’una manera lliure la literatura de gènere, col·labora en la publicació de llibres eròtics, de por morbosa., de novel·la negra, de ciència-ficció, de gastronomia i de misteri. En temps de la dictadura va optar per escriure en català novel·les adreçades a nois i noies.

En el transcurs de la seva carrera ha guanyat nombrosos premis: Folch i Torres 1969; Joaquim Ruyra 1982; Crítica de Serra d’Or 1979 i 1991; Víctor Català 1965 i Joan Santamaría 1965, entre d’altres.

Premi Memorial Jaume Fuster

El premi s’atorga a un escriptor viu que s’hagi distingit pel conjunt de la seva obra de gènere, que pot ser fantasia, aventura, viatges, novel·la negra, western, ros, eròtica, ciència-ficció, entre d’altres.

El jurat valora no només la qualitat del conjunt de l’obra de l’autor, sinó també la seva influència en el conjunt de les lletres catalanes, el seu caràcter renovador i el paper que hagi tingut en marcar una nova fita en la seva especialitat.

El I Premi Memorial Jaume Fuster es va atorgar a l’escriptor maresmenc Víctor Mora.