L´estand ‘Costa del Maresme´ al Saló Internacional del Turisme de Catalunya atrau un 12,5% més de públic que a l´edició de l´any passat

 

L´oferta turística global de la comarca exposada en l´estand del Consorci de Promoció Turística ‘Costa del Maresme´ va atraure l´atenció de dos mil dos-cents cinquanta visitants durant el Saló Internacional del Turisme de Catalunya (SITC) celebrat a Barcelona del 18 al 21 d´abril. Aquesta xifra suposa un increment del 12´5% respecte l´aconseguida en l´edició de 2001, quan unes dues mil persones van apropar-se fins l´estand del Consorci.
La majoria de les consultes ateses en el decurs d´aquests quatre dies de fira van fer referència a les rutes existents per practicar el senderisme –itineraris per fer a peu i en bicicleta-, a l´oferta gastronòmica i, pel que fa al capítol dels allotjaments, als càmpings. El perfil de les persones que amb major percentatge s´han adreçat a l´estand del Consorci es correspon amb el de famílies joves, amb coneixements sobre la comarca i amb intenció de realitzar visites curtes, sobretot de cap de setmana. El Consorci de Promoció Turística ‘Costa del Maresme´ va sortejar entre els visitants una vintena d´entrades a parcs temàtics de la comarca, a més d´un àpat per a dues persones a qualsevol restaurant del Gremi d´Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, i un cap de setmana per a dues persones a l´Hotel Vila de Calella. Cal destacar també l´èxit de públic que van obtenir les distintes activitats de promoció –obsequi de clavells, degustacions gastronòmiques i de vi…- que van preparar els ajuntaments de Cabrera de Mar, Alella, Sant Iscle de Vallalta, Sant Cebrià de Vallalta, Argentona i Vilassar de Dalt, així com la demostració de puntaires i la cantada d´havaneres organitzades per l´ajuntament de Malgrat de Mar. En el balanç posterior a la fira, es qualifica de molt positiva la participació per primer cop amb estand propi dels ajuntaments d´Alella, Vilassar de Dalt i Sant Iscle de Vallalta. Mentre que el Consorci ‘Costa del Maresme´ ha difós l´oferta dels municipis sense presència directa a la Fira i ha aportat la informació necessària per explicar la suma d´ofertes i atractius turístics que presenta el conjunt de la comarca, en l´edició d´enguany han estat disset els municipis del Maresme que s´han promocionat a través dels estands propis esmentats. Bilbao, proper destí firal Després del SITC, el Consorci té previst assistir, a partir del 9 de maig i per segon any consecutiu, a Expovacaciones, la Fira de Turisme de Bilbao. L´objectiu és consolidar els bons resultats obtinguts l´any passat quan, arribada la temporada d´estiu, es va registrar a la comarca un augment perceptible de turistes procedents del País Basc. Expovacaciones és la principal fira a la zona nord i la segona en importància de totes les que s´organitzen a l´Estat.