L’EUM i el Consell Esportiu del Maresme organitzen un curs de primers auxilis per a activitats esportives i de lleure

Del 22 de febrer al 8 de març a l’EUM

 

L’Escola Universitària del Maresme (EUM) i el Consell Esportiu del Maresme, a través d’un conveni de col.laboració, portaran a terme entre el 22 de febrer i el 8 de març un curs teòric-pràctic de primers auxilis adreçat a monitors, entrenadors i responsables de les activitats esportives de nens i nenes en edat escolar.
L’objectiu del curs és que aquest col.lectiu assoleixi els coneixements bàsics per la identificació i actuació correcta davant qualsevol incidència que es pugui presentar en campus esportius, campaments, colònies…
Després de completar satisfactòriament el programa, l’alumne haurà de ser capaç, entre d’altres funcions, de valorar i prendre decisions davant de ferits o malalts greus, aplicar correctament el protocol d’actuació anomenat P.A.S., conèixer els sistemes d’emergència del nostre entorn o realitzar les maniobres de suport vital bàsic. El curs tindrà una durada total de 12 hores, distribuïdes en tres sessions, a raó de quatre hores per sessió (els divendres 22 de febrer, 1 i 8 de març de 18 a 22 h.). El temari de la sessió inicial del 22 de febrer inclou la introducció als primers auxilis físics, l’aplicació del PAS i els primers auxilis en diferents situacions d’urgències (ferides, fractures, lesions, hemorràgies, electrocució, cremades, intoxicacions). La segona sessió es farà l’1 de març i completarà el capítol dels primers auxilis (desmais, aturades respiratòria, cardíaca i cardiorespiratòria, asèpsia, desinfecció…). L’última de les sessions es realitzarà el 8 de març amb la prioritat de fer pràctiques de Suport Vital Bàsic (boca-màscara) en adults i infants. A la finalització del curs es realitzarà un test de valoració de coneixements assolits i es lliurarà un diploma acreditatiu de l’assistència i aprofitament. El professor del curs serà Julio Moreu, Infermer, Instructor de Suport Vital Bàsic i Avançat i professor associat de la Universitat Internacional de Catalunya. El curs serà coordinat per Alfredo Ginés, Graduat Superior de Prevenció de Riscos Laborals. Coordinador de Formació, Fundació Privada de Cíclopes. El curs compta amb la col.laboració de la Diputació de Barcelona i la Fundació Privada Cíclopes. Per demanar més informació cal adreçar-se al Consell Esportiu del Maresme (93 757 64 79).