L’expert en nova economia Alfons Cornella fa una conferència sobre “Les empreses del Maresme davant el repte de la societat de la informació”

Dijous, 14 de febrer, a les 18:00h a la sala d’actes de l’EUM

 

En el marc del Pla Director de la Societat de la Informació que impulsa el Consell Comarcal del Maresme, demà (dijous, 14 de febrer) es farà a la sala d’actes de l’Escola Universitària del Maresme (EUM) un acte públic en el qual Alfons Cornella, expert en societat de la informació i món empresarial, abordarà la situació de les empreses del Maresme davant el repte de les noves tecnologies. La conferència es farà a les 18:00h.
Alfons Cornella és actualment fundador i president de Zero Factory SL, empresa editora de les publicacions electròniques
infonomia.com
i
infonomics.net
, uns espais virtuals de reflexió a l’entorn de l’empresa en xarxa. Aquestes publicacions han creat, fins i tot, una comunitat virtual de persones interessades en aprofundir en la nova economia. Dins del seu extens currículum, destaca el seu pas pel Centre d’Informació Empresarial d’ESADE, d’on va ser director i professor de Sistemes d’Informació. Alfons Cornella s’ha centrat professionalment en la transformació de l’activitat econòmica a partir de l’entrada de les noves tecnologies de la informació i la comunicació, i en com aquestes han capgirat els sistemes de gestió del coneixement a les organitzacions. El seu bagatge professional fa que la seva visió sigui fonamental a l’hora de preveure el possible futur de les empreses del teixit productiu del Maresme i com s’haurien de posicionar per assegurar la seva competitivitat. Pla Director de la Societat de la Informació Actualment a la comarca del Maresme només hi ha un municipi –Mataró- que compti amb una Pla Director de la Societat de la Informació. Dins del Pacte per l’Ocupació del Maresme (els 30 ajuntaments de la comarca, Consell Comarcal, sindicats i patronal), atenent al principi de cohesió social i territorial, s’ha cregut convenient avançar en aquest camp per tal que els 29 municipis restants de la comarca no quedin al marge dels constants canvis tecnològics. Amb aquesta finalitat, a finals del 2001 el CCM, a través de l’àrea de Promoció Econòmica, va començar a treballar en l’elaboració del Pla Director de la Societat de la Informació del Maresme, mitjançant un conveni amb el consorci Localret. El treball es divideix en tres fases. La primera: diagnosi de la situació actual del Maresme es troba força avançada i es calcula que finalitzarà en les properes setmanes. Un cop tancada la primera fase, s’iniciarà la segona que consistirà, mitjançant el treball en grups, en determinar el potencial que té el Maresme i establir el posicionament de la comarca en el desenvolupament cap a la Societat de la Informació i la nova Economia. Una vegada fets aquests diagnòstics s’entrarà a la tercera fase que establirà les línies d’actuació per garantir un paper important de la comarca en el marc de la regió metropolitana i en el de Catalunya. Els treballs del Pla Director se centren en quatre àmbits: Infrastructures; inversió en persones, educació i formació (e-societat); ocupació i activitat econòmica en la Societat de la Informació (e-economia) i administració oberta.