L’Institut Municipal de Promoció Econòmica i el Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró signen un conveni per desenvolupar dos projectes d’inserció laboral

Ahir dimecres, 27 de febrer, la presidenta de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM), Pilar Gonzàlez-Agàpito, i el president del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme, Josep M. Martín, van signar un conveni de col˙laboració per a la realització al llarg de l’any 2002 de dos projectes: Tas immigrants i Xplora, relacionats amb l’orientació professional, la formació ocupacional i la inserció laboral.


El programa Tas immigrants consisteix en una acció formativa, de 530 hores en total, amb l’objectiu de capacitar a 12 persones del col˙lectiu de treballadors estrangers extracomunitaris, en l’ocupació d’ajudant de cambrer, complementat amb formació bàsica, preparació per a l’obtenció del carnet de conduir i l’adquisició d’hàbits laborals. El programa inclou la possibilitat de realitzar pràctiques en empreses i la inserció laboral en la modalitat de treball amb suport en empreses del sector de l’hostaleria.

El projecte Xplora és un programa d’orientació professional que té com objectiu general oferir als joves de 15 a 16 anys de quart d’ESO dels instituts d’ensenyament secundari de Mataró, la possibilitat d’explorar diferents ocupacions, entre aquestes les ocupacions relacionades amb el sector de l’hostaleria, per tal que puguin aproparΔse al coneixement del mercat laboral. El projecte inclou vuit tallers d’hostaleria de dotze hores cadascun.

L’IMPEM pretén, amb la signatura d’aquests tipus de convenis de col˙laboració, millorar les condicions d’accés al mercat de treball de la població de Mataró, fent especial incidència en aquells col˙lectius que es troben en condicions més desfavorables.

Aquest conveni s’emmarca dins del Pacte Local per a l’Ocupació a Mataró, sent una de les línies estratègiques del pacte és la “Promoció de mesures per evitar l’exclusió i la marginalització i per impulsar la cohesió social”, l’objectiu de la qual és afavorir la integració laboral dels col˙lectius més desfavorits i més afectats per l’atur estructural.