L´oferta de turisme rural del Maresme desperta un gran interès a AGROTUR

El Consorci de Promoció Turística ‘Costa del Maresme´ va atendre aproximadament 800 sol.licituds d´informació durant la vuitena edició d´AGROTUR, la Fira de Turisme Rural de Cornellà que va celebrar-se el passat cap de setmana.
L´èxit de públic assolit en aquest certamen firal –consolidat com un dels més rellevants del sector- va superar les millors expectatives, circumstància que va provocar que a l´estand del Maresme s´exhaurís tot el material informatiu disponible.
Les consultes ateses pel Consorci van concentrar-se especialment en les rutes de senderisme que recorren el Parc Serralada Litoral i el Montnegre-Corredor, el turisme per les poblacions maresmenques de l´interior i l´allotjament en cases de pagès, cases de colònies o albergs. També cal destacar l´interès que van mostrar els visitants per la gastronomia autòctona i per les activitats complementàries que enriqueixen l´oferta turística rural del Maresme. El públic que va acostar-se fins l´estand del Consorci va ser heterogeni pel que fa a grups d´edat. Una curiositat és que una bona part dels visitants va mostrar interès en conèixer l´oferta d´allotjament i activitats que ofereix el Maresme per a grups nombrosos. Majoritàriament els visitants procedien de l´àrea metropolitana de Barcelona i cercaven alternatives per a fer sortides de cap de setmana. La vuitena edició d´AGROTUR va acollir expositors de les diferents comunitats autònomes, els quals van oferir un gran ventall de possibilitats per gaudir del temps d´oci. El saló representa un apropament real al món rural que interessa tant al professional com a totes aquelles persones que es senten atretes per la natura. El Consorci de Promoció Turística ‘Costa del Maresme´ havia participat ja en aquesta fira els anys 1997 i 1998. El Consorci està integrat pel Consell Comarcal del Maresme, Diputació de Barcelona, vint-i-dos municipis, el Gremi d´Empresaris d´Hostaleria de la comarca, el Gremi d´Hostaleria i Turisme de Mataró i Comarca, i l´Associació de Càmpings i Ciutats de Vacances de la Província.