L’Ofrena Floral, una ballada de sardanes i una trobada castellera protagonitzen la Diada Nacional de Catalunya a Premià de Dalt

La celebració començarà a les 11 del matí, al monument a l´Onze de Setembre de 1714, obra de l´escultora local Esther Albardané, situat al passeig de Can Balet.

L´acte institucional que obrirà els actes de celebració de la Diada serà la hissada de la senyera. L´alcalde de Premià de Dalt, Joan Baliarda (CiU), i el regidor de Cultura, Josep Triadó (CiU), oferiran unes paraules als assistents, i, seguidament, tindrà lloc l´ofrena floral a càrrec de particulars, entitats i institucions, al monument a l´Onze de Setembre de 1714, davant el pavelló poliesportiu municipal.


En la Diada d´enguany el veí de Premià de Dalt Pere Planas serà l´encarregat de fer el discurs. Gran sardanista, integrant durant molts anys del Cor Clavé de Premià de Dalt i fundador l´any 1951 de l´equip de bàsquet local, Planas fóu regidor de l’Ajuntament a la primera legislatura de la democràcia. En breu, una persona molt coneguda al poble i amb estrets lligams amb el teixit associatiu de la vila.
El cant de l´Himne Nacional de Catalunya, Els Segadors, tancarà aquesta primera part del programa festiu de la Diada.

La cultura popular catalana serà la gran protagonista de la resta d´actes previstos dins la celebració de l´Onze de Setembre. La plaça de la Vila serà l´escenari, a les 6 de la tarda, d´una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Costa Daurada, i una hora més tard, a les 7, acollirà una trobada castellera a càrrec dels Castellers de Caldes de Montbui i la Colla Castellera de Mollet.


NOTA: Per a més informació, poseu-vos en contacte amb Premsa (Mònica Farré o Cristina Costa) als telèfons 617 38 39 74, 637 50 94 72, a través del correu electrònic pluraletc@airtel.net , o bé connecteu-vos al web municipal www.premiadedalt.org