La Comissió de Mobilitat creada pel CCM reclama la gratuïtat per als maresmencs de l´autopista C-32 entre Montgat i Mataró

La Comissió sobre la Mobilitat al Maresme, creada pel CCM a proposta del Consell d´Alcaldes el passat 7 de maig i en la qual estan representades totes les formacions polítiques comarcals (PSC, CiU, PP, ERC i IC-V), va aprovar ahir per unanimitat reclamar al Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat i a l´empresa concessionària de l´autopista C-32 (ACESA) que els maresmencs i maresmenques que utilitzin habitualment aquesta autopista hi puguin circular gratis.
La reunió de la Comissió maresmenca es va fer el mateix dia que el Grup de Treball sobre reordenació dels peatges a Catalunya celebrava un plenari en el que s´examinaven actuacions específiques per a la mobilitat en tres corredors de Catalunya. Mentre a Mollet i Rubí la Generalitat ofereix pas gratuït per als usuaris obligats, la solució que s´aporta per al Maresme és la construcció de calçades laterals.
La Comissió sobre la Mobilitat al Maresme, en el document aprovat ahir  
cliqueu aquí , titlla aquesta mesura d´un nou greuge per als maresmencs tota vegada que “la C-32 té la concessió més antiga i que ha estat allargada successivament perquè els peatges d´altres indrets fossin més baixos”. En el mateix document es recorda també que “és una discriminació per als ciutadans del Maresme pagar un peatge que, des de fa tants anys, ja està suficient amortitzat”. És per tot això que el document, que es reconvertirà en moció perquè la puguin subscriure els 30 municipis de la comarca i el Consell Comarcal del Maresme, demana un descompte del 100% en els peatges compresos entre Alella i Mataró de la C-32 per als usuaris empadronats als municipis del Maresme. Aquest descompte seria aplicable els dies feiners per als usuaris habituals, entenent com a “habituals” els que realitzin vuit o més trànsits mensuals per l´autopista en dies no festius. El descompte es demana que s´apliqui tant a persones físiques com jurídiques mitjançant un “teletac” o qualsevol altre sistema de pagament dinàmic. El President del Consell Comarcal del Maresme, Josep Jo, ja ha anunciat que aquesta moció se sotmetrà a l´aprovació del proper Ple comarcal que se celebrarà el 16 de juliol. L´opinió dels alcaldes i alcaldesses A la reunió celebrada ahir a les 18:00h, els membres de la Comissió de Mobilitat van aprovar també per unanimitat el model de qüestionari  
Cliqueu aquí que entre avui i demà es farà arribar a tots els alcaldes i alcaldesses de la comarca per conèixer la seva opinió i el seu posicionament sobre la situació actual de la xarxa viària i ferroviària a la comarca, així com les actuacions que caldria endegar . El termini per retornar al Consell Comarcal el qüestionari corresponent complimentat finalitzarà el 30 de juny. La Comissió La Comissió sobre la Mobilitat al Maresme es va constituïr a la seu del Consell Comarcal del Maresme el passat 7 de maig amb l´objectiu de consensuar el posicionament de totes les forces polítics a l´entorn de la mobilitat a la comarca. Hi són presents tots els partits polítics amb representació comarcal (PSC, CiU, PP, ERC i IC-V). En formen part de la Comissió 4 representants del PSC (Josep Jo, Conxita Rodríguez, Manuel Mas i Joan Rangel), 4 representants de CiU (Albert Batlle, Josep Azuara, Joan Morell i Joan Baliarda), 3 representants del PP (Norbert Peláez, Pilar Jiménez i Javier Mas) 3 representants d´ERC (Carles Rocabert, Josep Basart i Antoni Soy), 3 representants d´IC-V (Fede Moraleda, Andreu Majó i Llorenç Artigas).