La Fira de l´Infant 2002 s´ubicarà en tres llocs diferents

Oferirà tallers, espectacles, esports, aventura i jocs

El proper 27 de desembre obrirà les seves portes la Fira de l´Infant 2002. Aquesta fira lúdica, adreçada als nens i nenes d´entre 3 i 16 anys, restarà oberta fins al 31 de desembre de 2002 i del 2 al 4 de gener de 2003, en horari de tarda, de 16 a 20 hores.


La Fira Infantil està organitzada per l´Institut Municipal d´Educació i compta amb la col.laboració dels patronats municipals de Cultura i Esports, la regidoria de Ciutat Sostenible i diferents entitats educatives, esportives i de lleure de la ciutat.

Enguany les activitats es concentraran en tres instituts diferents: a l´IES Damià Campeny (plaça dels Bous, 5); IES Thos i Codina (ronda Frederic Mistral, 7) i a l´IES Miquel Biada (avinguda Puig i Cadafalch, 89) que utilitzaran el gimnàs com a espai principal, els porxats i els exteriors.

Aquest parc infantil i juvenil ofereix activitats que es reparteixen en 5 àrees temàtiques:

. Espais lúdics: on s´hi trobarà la ludoteca, que es configura com un espai que possibilita l´educació a través del joc, per tal d´aprendre i experimentar tècniques que permetin desenvolupar la capacitat de jugar i la convivència. Hi haurà jocs de taula, de construcció, simbòlics o psicomotors a més de joguines.

Com a activitats complementàries s´han programat lectura, maquillatge i dibuix, entre d´altres.

. Espais de tallers: els tallers programats rotaran pels diferents instituts i seran de: construcció d´instruments musicals, la compra ecològica, investiguem el nostre cubell d´escombraries, de creació artística, de còmic, de construcció d´un joc intercultural, crea el teu pot per als colors i aproximacions a l´art contemporani.

Els tallers tenen com objectiu estimular la participació dels infants i que se sentin els protagonistes d´experiments nous.

. Espais d´aventura: les activitats d´aventura rotaran de dos en dos pels diferents instituts, i seran inflables, rocòdrom, tirolina, ludoteca esportiva, casa de les boles o el futbolí humà.

. Espais de tallers esportius: en tots els centres educatius s´introduirà als nens i nenes a diferents disciplines esportives com el futbol, el bàsquet, l´hoquei o l´handbol.

. Espais d´espectacles: la Fira de l´Infant 2002 ha programat diferents espectacles que es combinaran amb les activitats dels altres espais:

Dissabte 28 de desembre

. A les 16 h a l´IES Damià Campeny

“Eco-Diver”, espectacle de màgia i jocs de mans a càrrec del Mag Selvin, on s´explica els avantatges de la recollida selectiva de la brossa.

. A les 17 h a la plaça dels Bous

Un drac de 12 metres, fet amb material de reciclatge, acompanyat d´altres personatges faran una cercavila que anirà fins al Teatre Monumental on hi haurà l´espectacle de circ.

L´espectacle “Eco-Diver” s´emmarca dins la campanya de sensibilització organitzada per la regidoria de Ciutat Sostenible per tal de sensibilitzar els ciutadans sobre la recollida selectiva.

. A les 18 h al Teatre Monumental

“Alquímia”, espectacle de clown-circ a càrrec d´El negro y el flaco. En aquest espectacle hi haurà bombolles de sabó, elements màgics i malabarismes a més de moltes sorpreses.

Diumenge 29 de desembre

. A les 16 h a l´IES Miquel Biada

“Eco-Diver”.

. A les 18 h a l´IES Thos i Codina

“En tòfol a la ciutat”, espectacle de titelles a càrrec de la companyia Pa sucat.

Conta la història d´en Tòfol que viu amb una granja amb molts animals.

Dilluns 30 de desembre

. A les 18 h a l´IES Miquel Biada

“Cercant el sol”, espectacle de titelles de Veteniranis sense fronteres i amb la col.laboració del Gabinet d´Integració Europea i Solidaritat de la Diputació de Barcelona.

Narra la història d´un gegant que busca el sol i en el seu camí per trobar-lo coneix altres països i les seves gents.

Dimarts 31 de desembre

. A les 18 a l´IES Damià Campeny

“Cercant el sol”.

Divendres 3 de gener

. A les 18 h al Teatre Monumental

“Click…?”, espectacle de clown a càrrec de la companyia La Tal.

Amb els personatges Magdaleno i Melindro

Dissabte 4 de gener

. A les 16 h a l´IES Thos i Codina

“Eco-Diver”.