La Incubadora d’empreses de base tecnològica de Mataró ja està plena

El consell de l´Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) va aprovar el passat 28 de maig la instal·lació de dues noves empreses a la Incubadora, amb les quals s´omplen tots els mòduls disponibles als sis mesos de la inauguració d´aquest espai per a emprenedors en iniciatives de base tecnològica.


Les dues empreses noves són SAMCLA i AutopistaKm0. El primer projecte empresarial consisteix en la creació d´una enginyeria dedicada a la investigació, disseny i desenvolupament de sistemes de control electrònic, amb aplicació directa a la indústria tèxtil i al sector agrícola, amb clara voluntat d´introducció de noves tecnologies en aquests sectors. Per la seva banda, AutopistaKm0 és un projecte que té com a base del seu negoci la creació, gestió i manteniment de una borsa de vehicles de km 0 mitjançant el domini www.autopistakmO.com

El directori d´empreses de la Incubadora

Les dues noves empreses s´afegiran a les que s´esmenten a continuació, que són les que ja estan instal·lades als altres mòduls de la Incubadora:


-CLONICA NETWORKS. Projectes multimèdia.

-VERSION TRADUCCIONES. Serveis de traducció, interpretació i assessorament lingüístic on-line.

-ONIZE. Serveis informàtics.

-DOMICILI@. Servei tècnic a domicili d’ordinadors per a empreses i particulars.

-FIBRANET. Consultoria i venda de solucions informàtiques, hardware i software.

-TINYTRONIC. Desenvolupament de productes que tenen com a objectiu la telemesura i/o localització digital de diversos paràmetres en un objecte, animal o persona.

-SOLBED. Desenvolupament de projectes i solucions integrals per l’enregistrament, tractament i anàlisi de senyals i dades biomèdiques.

Serveis oferts a la Incubadora

La incubadora ofereix a les empreses relacionades amb les tecnologies de la informació i la comunicació un conjunt d’equipaments i serveis per a desenvolupar la seva activitat.

Serveis logístics: els deu mòduls estan totalment equipats amb el concepte “endollar i treballar” i adaptats per facilitat el creixement de les empreses. La Incubadora també disposa de recepció, sala de reunions, servei de seguretat i de neteja.

Serveis empresarials: informació, assessorament i consultoria empresarial realitzats directament pels tècnics de Servei d’Empresa de l’IMPEM o mitjançant convenis de cooperació amb altres entitats.

Serveis tecnològics: assessorament tecnològic, cessió d’equipaments, butlletins on-line…

Serveis de dinamització: serveis de valor afegit adreçats a emprenedores i empresaris TIC de la ciutat. (Premis Cre@tic, comunitat empresarial…)

Neix el concepte d´empresa adherida
L´Institut Municipal de Promoció Econòmica ha creat una nova modalitat de relació amb el teixit empresarial emprenedor que té com a objectiu que empreses que no estiguin físicament ubicades a la Incubadora pugui beneficiar-se dels seus serveis. Així, s´ha creat el concepte d´”empresa adherida” i ja n´hi ha cinc que ho són: Working Maresme, SLS international, Zootrop, Plenus global advisors, i Sotret.