La nova escola bressol El Tabalet es començarà a fer realitat aquesta primavera

La nova escola bressol municipal El Tabalet començarà a construir-se aquesta primavera. Dilluns passat, 4 de març, la comissió de govern va adjudicar els treballs a l’empresa Societat Catalana d’Instal˙lacions i Obres SL i en les properes setmanes es procedirà ja als moviments de terres al solar que ocuparà l’edifici al Pla d’en Boet.


La nova escola bressol El Tabalet acollirà en un futur proper els infants dels dos centres existents actualment al Pla d’en Boet i permetrà la creació de 36 noves places. És a dir, aquest centre municipal tindrà capacitat per a 92 infants d’entre 0 i 3 anys.

L’edifici estarà situat a la cruïlla del carrer Alarona i la ronda President Macià i quedarà annexionat físicament al pati i la sala d’usos múltiples del Centre d’Educació Infantil i Primària Camí del Mig, però no hi estarà connectat.

La construcció del nou immoble, que costarà a l’Ajuntament 1.238.460,57 euros, implica l’aconseguiment d’un espai suplementari d’equipament municipal. En fer-se el nou edifici d’una sola planta sobre els terrenys lleugerament inclinats del solar fa possible la creació d’una planta semisòtan que es podrà destinar a altres usos.

L’escola bressol ocuparà una superfície de 941,6 m2 i el seu pati, que fa façana amb el carrer Alarona, tindrà 314 m2 més. La planta semisòtan serà tots els baixos d’aquesta obra, de manera que tindrà 1.255,6 m2.

Un projecte modern i funcional

L’accés principal a l’escola bressol estarà situat pel nou parc urbà que quedarà entre el Camí del Mig, el CEIP Camí del Mig i la ronda President Macià.

Els pares i mares que duguin els seus fills al centre disposaran al vestíbul d’un espai específic per deixar-hi els cotxets, un detall que demostra el disseny funcional i modern del projecte.

Les set aules que hi haurà estan totalment adaptades a les necessitats dels infants i els seus usos queden dividits en dos: una sala per a les activitats pròpiament educatives i una altre de serveis, amb lavabos adaptats, canviadors, armaris per a guardar la roba i les joguines, i dormitoris -un per cada dos classes-. Una de les set aules queda reservada als lactants i disposa de dormitori propi.

Les aules tenen accés des de dintre del passadís central de l’edifici i també des del pati, al qual faran façana a través d’un vidre. La disposició arrenglerada de les aules permet també que entre elles sigui possible la connexió visual a través d’obertures de vidre a les parets.

Un recinte especial per a en Tabalot

Una de les novetats introduïdes al projecte a petició dels mestres i associacions de mares i pares és la construcció d’un recinte especial per a col˙locar el gegant de l’escola, en Tabalot, i fer-lo visible tant des de l’interior com des de l’exterior de l’edifici. D’aquesta manera, el gegant es podrà veure a través d’un aparador que dóna a la ronda President Macià.

Els mestres disposen d’una sala de reunions, una sala de coordinació i una per a tallers i, en total hi ha a tot l’equipament tres lavabos. Un d’aquests jocs de lavabos està situat al pati.

La resta de l’edifici està ocupat pel menjador -amb el seu lavabo per infants-, la cuina, la bugaderia, i els moduls per acollir les calderes i la resta de màquines de serveis.